Προς αύξηση της θητείας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας κατά τρεις μήνες άφησε χτες ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο νέος υπουργός Άμυνας στην πρώτη ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφερόμενος στην ανάγκη περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών εξόδων και στις Ένοπλες Δυνάμεις στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, στάθηκε και στις προτάσεις των στρατηγών για τρίμηνη αύξηση της θητείας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι προτάσεις αυτές είναι πάνω στο τραπέζι, ωστόσο την τελική απόφαση θα τη λάβει η κυβέρνηση συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους».

Είναι σαφές

ότι ο Π. Παναγιωτόπουλος θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση των στρατιωτικών μονάδων που είναι διάσπαρτες στην ενδοχώρα και παραμένουν επιχειρησιακά ανενεργές. Ωστόσο γνωρίζει καλά ότι η αύξηση της θητείας είναι αντιλαϊκό μέτρο για την υλοποίηση του οποίου πρωτίστως απαιτείται η συναίνεση των κυβερνητικών εταίρων, κάτι το οποίο δύσκολα μπορεί να συμβεί στην παρούσα περίοδο.

Πάντως ο νέος υπουργός Άμυνας κατά την παρθενική ενημέρωση που του έκαναν τα Γενικά Επιτελεία, όταν ετέθη το πρόβλημα της λειψανδρίας και των χαμηλών ποσοστών επάνδρωσης των μονάδων, έδωσε οδηγία να ενισχυθούν πρωτίστως οι μονάδες του Έβρου και του Ανατολικού Αιγαίου!

Ο φόβος που υπάρχει αυτή την περίοδο στο υπουργείο Άμυνας είναι ότι τυχόν έκρηξη πολεμικής σύρραξης στη Συρία θα δημιουργήσει νέα κύματα μεταναστών που πιθανότατα θα καταλήξουν στην Ελλάδα. Ήδη προετοιμάζεται κοινή σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα