Προκαταρκτική για το βίντεο με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει οποίο υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» να προτείνει, μεταξύ άλλων, «να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια», η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το βίντεο αποτελεί απόσπασμα ντοκιμαντέρ έλληνα κινηματογραφιστή, το οποίο προβλήθηκε χθες από το βρετανικό κανάλι Channel 4 και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από το τμήμα Αντιμετωπίσης Ρατσιστικής

Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η εισαγγελέας ανέθεσε στην Ασφάλεια να διερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) και διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να βρίζει τους παράνομους μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους χαραμοφάηδες, πρωτόγονους, μιάσματα και υπάνθρωπους.

Σε συζήτηση που καταγράφει η κάμερα ακούγεται η φράση: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και στη συνέχεια ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρει: «Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο, όχι για ανθρώπους γιατί είναι χημικοί αυτοί, και μπορεί να βγάλουμε καμία καντήλα. Θα τα χούμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια, κανένα λαμπατέρ να φτιάξουμε από το δέρμα τους…».

Keywords
Τυχαία Θέματα