Προκαλεί ξανά η Άγκυρα – Τουρκική κορβέτα έφτασε μέχρι το Λαύριο

Μια νέα προκλητική συμπεριφορά αποφάσισε να επιδείξει η Άγκυρα, στέλνοντας την τουρκική κορβέτα «HEYBELIADA» σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η κορβέτα, η οποία προερχόταν από το βορειοανατολικό Αιγαίο, εισήλθε σήμερα το πρωί στις 07:00 σε ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου, δηλαδή στο Στενό του Καφηρέα.

Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική πέρασε μεταξύ της Μακρονήσου και της Κέας. Εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα

δυτικά της Κύθνου την 09:10. Καθ’ όλη την διάρκεια του πλου, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσαν το πολεμικό πλοίο.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι από τα νέα αποκτήματα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ και οπλικά συστήματα. Αν και θεωρείται ότι είναι τεχνολογίας Στελθ (χαμηλούς ίχνους), ωστόσο εντοπίστηκε αμέσως από τα ελληνικά ραντάρ.

Η στιγμή που επιλέχθηκε από την Τουρκία για αυτήν την ενέργεια δεν είναι ασφαλώς τυχαία, καθώς έγινε μια μέρα μετά την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας και διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

The post Προκαλεί ξανά η Άγκυρα – Τουρκική κορβέτα έφτασε μέχρι το Λαύριο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα