Πρόγραμμα «ανάσα» για άνεργους ναυτικούς

Με πόρους δέκα εκατομμυρίων ευρώ εξασφαλίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τη χρηματοδότηση δράσεων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους ναυτικούς.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και αφορά στη χρονική περίοδο 2013-2014. Οι δύο συγχρηματοδοτούμενες δράσεις είναι οι ακόλουθες:

Επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, στο πλαίσιο του ναυτικού επαγγέλματος,με κύκλους κατάρτισης (ύψους 6 εκατ. ευρώ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ναυτικοί, που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις

και δεξιότητές τους σε ειδικά θέματα που σχετίζονται με το ναυτικό επάγγελμα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους αυτοματισμούς και στην τεχνολογία που διαθέτουν τα σύγχρονα πλοία, καθώς και σε θέματα ασφαλείας.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα τέτοιου είδους που αφορά όλα ανεξαιρέτως τα πληρώματα. Η κατάρτιση αυτή θα συνδέεται με τις απαιτήσεις της Διεθνούς Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας (STCW) καθώς και της οδηγίας 2012/35/ΕΕ, σε θέματα ασφαλείας, ή σε θέματα ειδικευμένων ναυτικών κ.ά., προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες απαιτήσεις στο ναυτικό κλάδο.

Επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, έξω από το πλαίσιο του ναυτικού επαγγέλματος, με ανακατεύθυνση στην αυτοπασχόληση και στην ίδρυση νέας επιχείρησης (ύψους 4 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για κατάρτιση ναυτικών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους, ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός του πλαισίου του ναυτικού επαγγέλματος, ως αυτοαπασχολούμενοι, σε συνδυασμό με συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα αφορούν θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα