Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Εάν κινηθούμε με εξυπνάδα θα δημιουργηθεί ασύλληπτος πλούτος για τον Έλληνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις συμφωνίες που υπεγράφησαν ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα μίλησε καθώς και για τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στυλιανός Σταυρίδης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η συμφωνία με την China Developement Bank όπως τονίζει θα μας ωφελήσει ιδιαίτερα, καθώς είναι ένας «τεράστιος χρηματοπιστωτικός οργανισμός, που θα προωθήσει το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην κινεζική αγορά και θα χρηματοδοτήσει ακόμα και κολοσσούς που θέλουν

να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν». Έτσι όπως είπε, οποιαδήποτε κινεζική επιχείρηση θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα πιο εύκολα θα μπορεί να απευθυνθεί στην China Developement Bank.

Όπως είπε ο κ. Σταυρίδης, υπάρχουν πολλοί έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για εξαγωγές. «Έχουν γίνει πάνω από 250 μίτινγκ με έλληνες και κινέζους επενδυτές», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι το πρωί ολοκληρώθηκε ένα επιχειρηματικό φόρουμ με 250 συμμετέχοντες επιχειρηματίες ή εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται για όλους τους τομείς.

Σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι στις 29 του μήνα τελειώνει οριστικά το θέμα ΔΕΠΑ-ΔΕΣΠΑ. «Ελπίζω να έχουμε θετικά αποτελέσματα», είπε και προσέθεσε ότι «προχωράει ο Αστέρας Βουλιαγμένης και θα τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς το λ ιμάνι του Πειραιά με την Κόσκο και το Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σχετικά με το ενδιαφέρον της Κόσκο τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και πως ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός να συζητήσει οποιαδήποτε σημαντική ανάμιξη της Κόσκο στον Πειραιά. Ξεκαθάρισε δε πως κάθε συμφωνία γίνεται με «κοινωνικούς νόμους της χώρας μας».

«Εμείς όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να ρημάξουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως υπήρξαν πάρα πολύ σημαντικές συμφωνίες, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γκρινιάζουμε.

Όσο για το ώφελος που θα έχει η Ελλάδα, δήλωσε πως «εάν αξιοποιήσουμε με εξυπνάδα το πλεονέκτημά μας ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι διαμετακομιστικό κέντρο μεταξύ Ευρώπης-Ασίας, θα δημιουργηθεί ασύλληπτος πλούτος, ο οποίος θα πάει στον Έλληνα, αλλά για αυτό χρειαζόμαστε επενδύσεις».

«Θα έχουμε να μιλάμε για πετυχημένες και αποτυχημένες κοινωνίες. Υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα από πολλούς».

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα