Που τα σπάνε Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να τα πήγε καλά στις επαφές με Ολάντ και Μέρκελ, αλλά τα μέτρα των 115,5 δις. ευρώ είναι τόσο σκληρά που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς στις σχέσεις του με τους κυβερνητικούς του εταίρους.

Η σύσκεψη των τριών αρχηγών που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη, είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις διαφορετικές στρατηγικές σε τρία
μέτωπα.Πρόκειται για:1. Τα ειδικά μισθολόγια2. Τις μειώσεις στις συντάξεις.3. Τις περικοπές στον 13ο και 14ο μισθόΤο ερώτημα βέβαια είναι εάν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. θα αποφασίσουν να τα σπάσουν οριστικά ή εάν θα βάλουν νερό στο κρασί τους.Όσοι γνωρίζουν λένε πως θα βάλουν νερό στο κρασί τους, αφού δεν θέλουν να χρεωθούν μια αρνητική έκθεση από την τρόικα που είναι πιθανό να ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εκλογές τις οποίες ουδείς επιθυμεί.Το στοίχημαΤο στοίχημα λοιπόν και για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς είναι να “περάσουν” τα μέτρα από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες με τις μικρότερες δυνατές απώλειεςΗ λύση για να περιοριστούν οι αντιδράσεις, όπως έχει αποκαλύψει το «Π» είναι  τα μέτρα να περάσουν “πακέτο” με τον προϋπολογισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα