Πότε συμφέρει να βγείτε στη σύνταξη

Πολύς κόσμος τρέχει πανικόβλητος για να βγει στη σύνταξη, αφού διαπιστώνει ότι μπορεί να βρει τρόπους για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, προκειμένου να αποφύγει όλα τα δυσμενή μέτρα που έρχονται βάσει των δεσμεύσεων του μνημονίου.

Οι ειδικοί που μίλησαν στο «Π» ανέφεραν ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα θέματα συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα είτε να μην βγαίνουν στη σύνταξη είτε να βγαίνουν πολύ νωρίς. Ξεκαθαρίζουν, λοιπόν, ότι ο καθένας δεν θα πρέπει να κοιτά πως θα βγει στη σύνταξη το συντομότερο δυνατόν,
αλλά πότε τον συμφέρει να βγει στη σύνταξη.Εξηγώντας αυτήν την άποψη, τονίζουν ότι υπάρχουν πολλοί νόμοι που εφαρμόζονται μαζί και πολλές διατάξεις που επηρεάζουν το ύψος της σύνταξης. Έτσι, για να βγει κάποιος και να καταλήξει στην συνταξιοδοτική απόφαση οφείλει να ενημερωθεί για όλη την ασφαλιστική περίοδο και να δει πότε τον συμφέρει, γιατί η τελική απόφαση θα συμβάλει στο τελικό ποσό της σύνταξης. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας η μέριμνα για την συνταξιοδοτική εικόνα του καθενός. Το βασικό σύνθημα, σύμφωνα με τους εργατολόγους, θα πρέπει να είναι: «Όχι γρήγορα στη σύνταξη, αλλά μάχη για μεγαλύτερη σύνταξη και βεβαίως για γνώση της συνταξιοδοτικής εικόνας».«Να βγει στη σύνταξη; Να περιμένει ένα χρόνο; Έχει θεμελιώσει δικαίωμα; Θα αναγνωρίσει πλασματικά χρόνια;» είναι ορισμένες μόνο από τις πολλές παραμέτρους για το πώς και αν συμφέρει κάποιος να καταλήξει σε σύνταξη, εξηγούν οι ίδιοι και τονίζουν ότι είναι πολλοί λίγοι σήμερα αυτοί που μπορούν να πουν τι συμφέρει τον κάθε ασφαλισμένο και ασφαλισμένη.Εξάλλου, θυμίζουν ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα δείχνει όχι μόνο νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών για τους νέους ασφαλισμένους, αλλά και συνεχείς παρεμβάσεις στο ύψος των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων. Βασική αρχή, σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνδεση των καταβαλλόμενων εισφορών με τις παροχές. Η απόφαση θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, ο οποίος κάθε χρόνο, βάσει της οικονομικής κατάστασης κάθε ταμείου, θα αποφασίζει για το ύψος των συντάξεων!
Keywords
Αναζητήσεις
εργατολογοι αθηνας για συνταξη, εργατολόγοι αθηνα
Τυχαία Θέματα