Πως θα βρείτε τον γιατρό σας – Αναλυτικός οδηγός

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το σύστημα υγείας και το πώς αυτό έχει διαμορφωθεί μετά από τις αλλαγές.

1. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΓΙΑΤΡΟ?

- Από τους συμβεβλημένους γιατρούς και 400 επισκέψεις ασθενών, ανά μήνα. Από τα εξωτερικά ιατρεία και τα κέντρα υγείας .

2. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Γ ΙΑΤΡΟΥΣ;

- Από το διαδίκτυο, στο www.eopyy.gov.gr.- τα τηλέφωνα 210 3803470 ώρες 08.00 – 15.00 μμ, τα ΚΕΠ και τα δημαρχεία.

3. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΛΕΓΚΤΗ ΓΙΑΤΡΟ;

Στα

δημόσια νοσοκομεία – τα κέντρα υγείας- την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39, Μαρούσι.

4. ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ;

Εδρεύει στην οδό Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι, συνεδριάζει καθημερινά και γνωματεύει για χορήγηση ινσουλίνης ,αντλίας ινσουλίνης Θεραπείες , αιμοκάθαρση, δαπάνη μετακίνησης συνοδού ασθενούς, αναλώσιμα υλικά χορήγηση φαρμάκων

7. ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ. Η επιτροπή εδρεύει στην οδό Απ. Παύλου 12, Μαρούσι (κτίριο πρώην ΤΑΠ- ΟΤΕ). Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των νομών Αττικής, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Άρτας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Χίου, Λέσβου, Σάμου, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Μαγνησίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η επιτροπή εδρεύει στην οδό Αριστοτέλους 17- 19. Τα μέλη της γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

8. ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ;

Όλοι οι γιατροί (νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες, συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ) μπορούν να γράφουν αναρρωτικές άδειες.

9. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ;

Θα εξετάζονται από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να οριστεί διαφορετική διαδικασία από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

10. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ;

Οι έγκυες μπορούν να λαμβάνουν βεβαιώσεις πιθανής ημερομηνίας τοκετού από μαιευτήρες- γυναικολόγους των κρατικών νοσοκομείων, από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και από μη συμβεβλημένους (ιδιώτες) χωρίς έγκριση ελεγκτή. Σημειώνεται, ότι για την αποζημίωση του εν λόγω επιδόματος αποκλειστικά αρμόδιο είναι το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και γενικότερα το κάθε ασφαλιστικό ταμείο χωριστά.

11. ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ, ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ;

Για το διάστημα της διαθεσιμότητας, οι υπηρεσίες αυτών των μονάδων παρέχονται από τους συμβεβλημένους ιατρούς ειδικοτήτων.

12. ΑΠΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΩ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ κ. λπ.);

Γνωμάτευση για ειδικές θεραπείες χορηγείται από κρατικά νοσοκομεία με τα αντίστοιχα τμήματα, π.χ. Νοσοκομείο Παίδων.

13. ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

Εμβολιασμοί διενεργούνται από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παιδιάτρους, νοσοκομεία ή κέντρα υγείας που διαθέτουν τα αντίστοιχα τμήματα. Εάν ο εμβολιασμός διενεργηθεί σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, η δαπάνη δεν αποζημιώνεται.

14. ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ;

Τα οδοντιατρεία των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ θα επαναλειτουργήσουν μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας- κινητικότητας του προσωπικού τους με την εποπτεία των υγειονομικών περιφερειών (ΔΥΠΕ).

15. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ;

Οι μονάδες θα ανοίξουν στις 19/3/2014.

16. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Αιτήματα για συνεχιζόμενη θεραπεία δεν εξετάζονται από ΑΥΕ, αλλά χορηγούνται από τον θεράποντα γιατρό και θεωρούνται από τον ελεγκτή γιατρό του ΕΟΠΥΥ για το μεταβατικό στάδιο ή όπως αλλιώς οριστεί από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. έξι μηνών και συστήνεται να εξεταστούν από ΚΕΠΑ για την λήψη ποσοστού αναπηρίας κ.λπ. Ενδεικτικά, αναφέρονται χρόνια νοσήματα για τα οποία χορηγείται συνεχιζόμενη θεραπεία, όπως καρδιοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, μεταβολικά νοσήματα, ψυχώσεις, υπέρταση κ.λπ. και όχι οξέα νοσήματα όπως κολικός, οξεία οσφυαλγία κ.λπ.

17. ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΕΚΝΑ- ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ;

Η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας λόγω ανικανότητας σε τέκνα, προστατευόμενα μέλη άμεσα ασφαλισμένων, θα γίνεται από τις υγειονομικές επιτροπές που λειτουργούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για το μεταβατικό στάδιο και έως τη λειτουργία του νέου φορέα.

18. ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ;

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση ατυχήματος, το ειδικό έντυπο, οπωσδήποτε, θα συμπληρώνεται από τον θεράποντα ιατρό κρατικού νοσοκομείου ή συμβεβλημένης κλινικής ή ιδιώτες (συμβεβλημένους ή μη) και μετά θα εγκρίνεται από τον ελεγκτή για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να οριστεί διαφορετική διαδικασία από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

19. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;

Μπορείτε να απευθύνετε τις καταγγελίες σας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, στη Διεύθυνση Αξιολόγησης & Διασφάλισης Ποιότητας, Κηφισίας 39, Μαρούσι, 15123.

ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com

The post Πως θα βρείτε τον γιατρό σας – Αναλυτικός οδηγός appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα