ΠΩΣ «ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ» Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν ο Μαρξ έγραφε την περιβόητη φράση «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του κομμουνισμού», σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα γινόταν στη χώρα μας, σχεδόν 1,5 αιώνα αργότερα.

Αυτό που πλανιέται σήμερα πάνω από την Ελλάδα, δεν είναι το φάντασμα του κομμουνισμού, αλλά το φάντασμα της Χρυσής Αυγής και το ερώτημα που τίθεται

είναι εάν κάποιοι συμπολίτες μας έγιναν ξαφνικά φασίστες και ασπάστηκαν χιτλερικές ιδέες.

Εάν αναζητήσουμε τα αίτια της ξαφνικής εκλογικής εκτόξευσης της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει σίγουρα να σταθούμε στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, στις επιπτώσεις της κρίσης και την έκρηξη της λαθρομετανάστευσης.

Ωστόσο, τα αίτια, θα πρέπει να αναζητηθούν και στο γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η ακροδεξιά αυτή οργάνωση προσπάθησε να αποποιηθεί τη ναζιστική-φασιστική ιδεολογία.

Τα μέλη της εμφανίζουν ένα δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, κάτι που γίνεται σαφές από την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως σύγχρονοι Ρομπέν των δασών και προστάτες των αδυνάτων.

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι στις υποβαθμισμένες συνοικίες του κέντρου και των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, έχουν υποκαταστήσει το ελληνικό κράτος.

Συνοδεύουν ηλικιωμένους για τα ψώνια τους ή τους βοηθούν για να πάνε και να γυρίσουν ασφαλείς από τις τράπεζες .

Στο στόχαστρό τους είναι πάντα οι νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες στους οποίους χρεώνουν κάθε εγκληματική ενέργεια και περιφρουρούν παιδικές χαρές και πλατείες προκειμένου να πάψουν να είναι γκέτο.

Κάποιοι πιο ψαγμένοι, λένε ότι αποκτούν ερείσματα και στο συνδικαλιστικό χώρο και φέρνουν ως παράδειγμα το γεγονός, ότι πρωταγωνίστησαν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης των εργαζομένων της Xαλυβουργικής, μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης στους απεργούς.

Όποια και εάν είναι η αλήθεια, η Χρυσή Αυγή είναι εδώ. Το εάν θα καταφέρει και να μείνει όμως θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το εάν το κράτος θα παραμείνει θεατής των εξελίξεων στις υποβαθμισμένες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα