Πώς άνεργη ελληνίδα δημοσιογράφος έγινε… ζαχαροπλάστρια στη Γαλλία! (ΦΩΤΟ)

Γοητευμένη από τα περίφημα μακαρόν της Γαλλίας και έχοντας χάσει τη δημοσιογραφική της δουλειά, η Δέσποινα Αντύπα για 21 χρόνια εργαζόταν ως δημοσιογράφος και επί 15 έτη εργαζόταν μαζί με το σύζυγό της-επίσης δημοσιογράφο, Κώστα Τσαπόγα-στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Η γυναίκα πριν από ένα χρόνο έμεινε άνεργη, όμως δεν νικήθηκε από τις συνθήκες. Από αρχισυντάκτρια σελίδων στην εφημερίδα, άρχισε να ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική.

Η ίδια έκανε το μεγάλο βήμα και ξεκίνησε μια νέα ζωή από το μηδέν. Άνοιξε λοιπόν μια πατισερί στην οποία δημιουργεί μακαρόν κάθε λογής.

Το διάστημα που εργαζόταν είχε σπουδάσει για δυο χρόνια ζαχαροπλαστική και όταν έμεινε άνεργη αποφάσισε να δοκιμάσει την τέχνη που έμαθε στην πράξη.

«Επειδή θέλω πάντα να ασχολούμαι με κάτι, ξεκίνησα να φτιάχνω macaron για φίλους και γνωστούς, να τα προσφέρω στο σπίτι όταν έρχονταν για καφέ η να τα πηγαίνω σαν δώρο στις επισκέψεις” μας λέει η ίδια. Και συνεχίζει: “σιγά-σιγά άρχισα να διαπιστώνω ότι άρεσαν πολύ και μου ζητούσαν να τους φτιάξω για να κερνάμε κι εκείνοι τους δικούς τους φίλους. Έτσι αποφάσισα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα για το παραδοσιακό αυτό γαλλικό γλύκισμα. Ξεκοκκάλισα αγγλικά και γαλλικά βιβλία, ξεψάχνισα το Ιντερνετ και έφτιαχνα ατέλειωτες ποσότητες μέρα και νύχτα μέχρι να τελειοποιηθώ. Έχοντας πάντα μέσα μου το γευστικό αποτύπωμακαι τις δομές, προσπαθώντας κάθε φορά να συνδυάσω ένα ξένο στην Ελλάδα γλυκό με δικές μας γευστικές μνήμες και συνήθειες χρησιμοποιώντας μοντέρνες τεχνικές της ζαχαροπλαστικής. Κάπως έτσι πρόεκυψε το macaron με σύκο μαυροδάφνη και τυρί ή το φιστίκι Aιγίνης ή το macaron με φρούτα του δάσους και μους γιαούρτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα