Πόρισμα-Σοκ για την Ελλάδα από το Ευρωκοινοβούλιο οδηγεί σε εδώλια!

Του Γιάννη Ντάσκα

Δεν είναι απλώς καταπέλτης αλλά γεννά και θέματα ποινικών πέραν των πολιτικών ευθυνών το πόρισμα το οποίο συνέταξε η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποβλήθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Τα θέματα τα οποία γεννούν ζητήματα ποινικών ευθυνών είναι κυρίως δυο:

1. Οι λανθασμένες αριθμητικές πράξεις με βάση τον διαβόητο πολλαπλασιαστή, ποίοι τις έκαναν, για ποιο λόγο έκαναν λάθη και πότε τα διαπίστωσαν;

2.Το πόρισμα διαπιστώνει μετά από έρευνα ότι οι διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια ήταν αδιαφανείς. Άρα ποιοι ήθελαν να κρύψουν και τι ήθελαν

να κρύψουν;

Αυτά βέβαια σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα που ήδη επέλθει αλλά και την πόρτα που ανοίγει το πόρισμα για πιθανόν χειρότερες εξελίξεις.

Το πόρισμα διαπιστώνει ότι στην Ελλάδα συντελέστηκε ομαλή χρεοκοπία, η οποία αντιμετωπίσθηκε με την χρηματοδότηση αλλά αναφέρεται ότι στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει άτακτη χρεοκοπία.

Ο αντίλογος είναι ότι δεν είναι παρά ένα πόρισμα βουλευτών και γνωρίζουμε ότι πολλά κοινοβούλια έχουν συντάξει πορίσματα με δραματικές προβλέψεις και αναφορές, οι οποίες ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν…

Το πόρισμα και η συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αναφέρεται στο μέλλον της Ελλάδας για το οποίο κατ’ ιδίαν και κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν απαισιοδοξία καταλογίζοντας στην τρόϊκα ανεξήγητες και πολύ παρεξηγήσιμες πρακτικές στα Μνημόνια και στην εφαρμογή τους.

Να θυμίσουμε ότι οι σκοτεινές κατά το Ευρωκοινοβούλιο διαπραγματεύσεις έγιναν από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με πρωταγωνιστή τον εκβιαζόμενο (δυνητικά τουλάχιστον…) με τη λίστα Λαγκάρντ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο Γ.Παπανδρέου τριγυρνάει τώρα στις ΗΠΑ, όπου και θησαυρίζει, όπως αποδεικνύεται από τις φορολογικές του δηλώσεις…

The post Πόρισμα-Σοκ για την Ελλάδα από το Ευρωκοινοβούλιο οδηγεί σε εδώλια! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα