Ποιοί δεν απολύονται στους 23 φορείς του Δημοσίου που καταργούνται

Εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη απόλυση όλων των εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονταν στους καταργούμενους 23 φορείς του Δημοσίου, οι γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σε λοχεία λοχεία (18 μήνες από τον τοκετό), σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης προέβει στην απόφαση αυτή έπειτα από πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, υπό τη μορφή τροπολογίας. Οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας αναμένεται πλέον να μεταταχθούν αυτοδικαίως στον φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες

των καταργούμενων φορέων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε τις εξής τροπολογίες:

Μείωση της υποχρεωτικής παραμονής των υπαλλήλων που διορίζονται, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, με βάση τον νόμο 3051/2002, από δέκα χρόνια, σε πέντε χρόνια.

Ανάληψη εκ μέρους του Δημοσίου των, περιουσιακού χαρακτήρα, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων, (το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου) και συνέχιση εκ μέρους του, των εκκρεμών δικών.

Χορήγηση σε όσους υπαλλήλους έχουν διανύσει το μισό του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στην υπηρεσία διορισμού τους, του δικαιώματος μετάταξης σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος, ή η σύζυγός τους .

The post Ποιοί δεν απολύονται στους 23 φορείς του Δημοσίου που καταργούνται appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα