Ποινική δίωξη για τα πλαστά χαρτιά δυσλεξίας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σήμερα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον τριών υπαλλήλων δύο δημοσίων νοσοκομείων, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι το Παίδων Πεντέλης και το Σισμανόγλειο, για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας, στην οποία προχωρούσαν συστηματικά οι εν λόγω υπάλληλοι από το 2007.

Τα συγκεκριμένα “πιστοποιητικά” χορηγούνταν σε μαθητές λυκείου με απώτερο σκοπό οι τελευταίοι να μην υποβληθούν σε γραπτές εξετάσεις.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά

τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, τελεσθείσας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ύστερα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ήρθε στο φως το γεγονός ότι τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι τρεις υπάλληλοι έδιναν έναντι αδράς αμοιβής (300 -900 ευρώ) σε γονείς μαθητών Λυκείου πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας. Οι ειδικότητες των εμπλεκομένων υπαλλήλων ήταν λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κτλ..

Οι ενδιαφερόμενοι αγόραζαν τα πιστοποιητικά, προκειμένου να τα υποβάλουν στα σχολεία, όπου φοιτούσαν τα παιδιά τους, ώστε να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΠΔ 60/2006 περί αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου, ο οποίος προβλέπει ειδικό τρόπο προφορικής μόνον εξέτασης μαθητών, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξεταστούν γραπτώς.

Η δικογραφία έχει πάει πλέον στον τακτικό ανακριτή αλλά η έρευνα του εισαγγελέα συνεχίζεται ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των γονέων-αποδεκτών των φερόμενων ως πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας..

Keywords
Τυχαία Θέματα