ΠΟΕ: Σε τροχιά επικίνδυνης υπερθέρμανσης ο πλανήτης

Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αφού αν μια διεθνής συμφωνία δεν εφαρμοστεί το 2020, όπως προβλέπεται, θα είναι πολύ αργά για να αποφευχθεί ο περιορισμός της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ταυτόχρονα στην έκθεση ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Η έκθεση δείχνει ότι ο δρόμος, τον οποίο ακολουθούμε αυτή τη στιγμή, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3,6 έως 5,3 βαθμούς

Κελσίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής του ΠΟΕ, Μαρία φαν ντερ Χέφεν.

Επίσης επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι μια άνοδος μεγαλύτερη των 2 βαθμών Κελσίου, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, αυξάνοντας για παράδειγμα τη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που συνδέονται με την παραγωγή ενέργειας αυξήθηκαν κατά 1,4% πέρυσι, φθάνοντας σε επίπεδα-ρεκόρ.

Όπως επισημαίνει η φαν ντερ Χέφεν, ωστόσο, «η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι μπορούν να γίνουν πολλά για την αντιμετώπιση των εκπομπών του ενεργειακού κλάδου χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική ανάπτυξη, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα πολλές κυβερνήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα