Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορταζ του «Π»:Τσίπρας και Βενιζέλος ξεκίνησαν πόλεμο με υποβρύχιες τορπίλες

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Απόλυτα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του χθεσινού ρεπορτάζ του “Π” σε ότι αφόρα τη σύγκρουση όπως γράφαμε μεγατόνων ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Βαγγέλη Βενιζέλο που με αφορμή την πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια, θα επιχειρηθεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς με φόντο φυσικά τη κεντροαριστερά

και τις ευρωεκλογές.

Ολα δείχνουν πως μπήκαμε ήδη στη τροχιά της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ άλλα και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης συνολικά με αφορμή τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για τα φάρμακα ανάμεσα στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με το ραδιόφωνο «στο Κόκκινο”» και τις διαφημίσεις φαρμακοβιομηχανιών όπως υποστηρίζεται από την άλλη πλευρά .

Άρα προμηνύεται μεγάλη πολιτική σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων που συγκυβερνούν που θα είναι το ένα μέτωπο και του ΣΥΡΙΖΑ το αντίπαλο μέτωπο της συνολικής αντιπαράθεσης.

Ερωτήματα φυσικά που αναζητούν απαντήσεις υπάρχουν γιατί μέχρι τώρα παραμέναμε μόνο στις διαπιστώσεις. Τώρα, κάτω από την πίεση των γεγονότων, οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις ώστε την κατάλληλη στιγμή να κρίνουν κιόλας κόμματα και πρόσωπα .

Με άλλα λογία προετοιμάζεται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ έντονης αντιπαράθεσης με σκληρά λόγια και κατηγορίες που θα πιάσουν «ταβάνι» με στόχο την πόλωση και τη συσπείρωση των ψηφοφόρων ενόψει των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών του Μαΐου ( ευρωπαϊκές εκλογές , και εκλογές περιφερειακές και δημοτικές).

Ο ΣΥΡΙΖΑ με πολυσέλιδο υπόμνημα ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνήσει όπως αναφέρει το σκάνδαλο των ναυπηγείων με την κατασκευή των υποβρυχίων. Το ΠΑΣΟΚ αμέσως αντέδρασε με επίσης ένα κείμενο πολλών σελίδων με τη μορφή υπομνήματος στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα που ήδη άρχισαν να εκτοξεύονται με τη μορφή Τορπιλών για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Με βάση το πολυσέλιδο κείμενο του ΠΑΣΟΚ , αναφέρονται τα εξης :

… Η εύκολη πολιτική ερμηνεία -πριν την κατάθεση του κειμένου της σημερινής πρότασης- ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για μια ακόμη φορά τη γραμμή της συκοφαντικής επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, στην προσπάθειά του να απεμπλακεί από το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και το οποίο δεν του επιτρέπει να πει τίποτα επί της ουσίας για την προοπτική της χώρας.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ : Αυτό φάνηκε πανηγυρικά μετά την υποβολή της πρόσφατης πρότασης δυσπιστίας και τη σχετική συζήτηση στη Βουλή: η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα ήταν αμήχανη, νευρική, τελικά θλιβερή.

Στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Τσίπρας έλαβε αποστομωτική απάντηση για τις άθλιες και αυταπόδεικτα ψευδείς και συκοφαντικές του αναφορές στο θέμα που, δυστυχώς γι αυτόν και τους καθοδηγητές του, επέλεξε. Δεν μπόρεσε ούτε καν να ψελλίσει κάτι για τις σκληρές κατηγορίες που του απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων που εξ αντικειμένου συνδέονται με όσα υιοθετεί και λέει ο κ. Τσίπρας!

Αυτό εξηγεί ίσως το απροσδόκητο και πρωτοφανές γεγονός της επί πολλές ημέρες αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να συντάξει και να υποβάλλει πρόταση προς τη Βουλή, προκειμένου να διεξαχθεί μια συζήτηση που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε «μονομαχία προσωπικού και πολιτικού ήθους». Σε αυτή την ευθεία πρόκληση ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να υπεκφύγει με κοινότοπα ευφυολογήματα!

Φτάσαμε έτσι, μετά από δυστοκία 40 και πλέον ημερών, σε ένα κείμενο που φυσικά δεν τολμά να στραφεί προσωπικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, που θέτει αόριστα, θεωρητικά ερωτήματα και αφορά όλη την περίοδο μέχρι σήμερα.

Ερώτημα προς κάθε αναγνώστη: τι σχέση έχει το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ με όσα έλεγα προσωπικά ο κ. Τσίπρας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ΓΤ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρις ότου λάβουν απάντηση στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί της πρότασης μομφής;

Τίθεται όμως πλέον- εξ αντικειμένου τουλάχιστον - ζήτημα εξυπηρέτησης -από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του- συγκεκριμένων συμφερόντων που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή και εξ αντικειμένου συμπίπτουν με τις πολιτικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνετίστηκαν ούτε από την υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, τότε που έστησαν μια ολόκληρη συνωμοσία βασισμένη στο ψέμα ενός και μόνο ανθρώπου που ήθελε να αυτοπροστατευτεί με τη συνεργασία πρώην στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, στενά συνδεδεμένων με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δυστυχώς γι αυτούς καταλήγουν στην ανακοίνωση τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ , το ψέμα αποδείχθηκε πανηγυρικά μέσα από τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών τη Ελληνικής Αστυνομίας. Η ψηφιακή μνήμη των μηχανημάτων εκδικήθηκε τους συνωμότες. Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα .Τώρα εκδικείται η κοινή λογική και η ίδια η Βουλή που ψήφισε το νόμο 3858/2010!

The post Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορταζ του «Π»:Τσίπρας και Βενιζέλος ξεκίνησαν πόλεμο με υποβρύχιες τορπίλες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα