Πιέζει να επιστρέψει ο «ροζ» Παντελεήμων

Να επιστρέψει στις τάξεις των επισκόπων προσπαθεί ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης, ο οποίος προκάλεσε σάλο πριν από επτά χρόνια για τα χρήματα που, όπως δήλωσε, είχε για τα γεράματά του, αλλά και για τον εγκλεισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από τη μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.

Επίσης, όλοι είχαμε γίνει ακροατές των περίφημων συνομιλιών, στις οποίες με γλαφυρό και ναζιάρικο ύφος περιέγραφε τις «ανάγκες του» με τον νεαρό φαντάρο. Ο άλλοτε ισχυρός μητροπολίτης έχει διαρκώς τηλεφωνικές συνομιλίες με φίλους του επισκόπους και στενούς συνεργάτες του αρχιεπισκόπου και προσπαθεί να τους πείσει να τον εντάξουν και πάλι στο «σώμα της Ιεραρχίας». Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη χρονική συγκυρία, η οποία βρίσκει «έδαφος» με τη φημολογούμενη ασθένεια του Ιερώνυμου και μαζί με την «παρέα» του, που βρίσκεται εντός της Ιεραρχίας, την ώρα που όλη η Ελλάδα ασχολείται με την απίστευτη κρίση που επικρατεί λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μητροπολίτες – φίλοι του Παντελεήμονα σκέφτηκαν να φέρουν το θέμα στην ετήσια σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πριν από περίπου έναν μήνα με δέκα ψήφους οι δώδεκα συνοδικοί μητροπολίτες απέρριψαν σχετικό αίτημα, το οποίο είχε υποβάλει γραπτώς ο κ. Παντελεήμων. Οι ιεράρχες είχαν συζητήσει εκτενέστατα το θέμα και αποφάσισαν να μην το εγγράψουν στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου της Ιεραρχίας. Φαίνεται, όμως, πως οι πιέσεις κάποιων ιεραρχών προς τον Ιερώνυμο είναι πολύ μεγάλες και ο ίδιος δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.

Άρης Σπίνος

Keywords
Τυχαία Θέματα