Περιορίσαμε την κατανάλωση – Δεν αυξήσαμε την παραγωγή

Η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης στην Ελληνική Οικονομία έχει ολοκληρωθεί. Η αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας –δυστυχώς- ακόμη δεν άρχισε.

Το ισοζύγιο των εμπορικών συναλλαγών είναι επιτέλους πλεονασματικό -μετά από δεκαετίες ελλειμμάτων- αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Έλληνες περιόρισαν τις εισαγωγές λόγω της κρίσης. Αυτό που η χώρα χρειάζεται σήμερα είναι αύξηση των εξαγωγών.

Οι

Έλληνες πρέπει να παράγουν καλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές ώστε να υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές στις αγορές του πλανήτη. Επιχειρηματικότητα δεν είναι η αναδιανομή του υφιστάμενου πλούτου. Η Επιχειρηματικότητα πρέπει να αυξάνει τις εξαγωγές όχι την κατανάλωση. Οι αγρότες πρέπει να στοχεύουν στις αγορές όχι στις επιδοτήσεις… Το εργατικό κόστος δεν αποτελεί σήμερα πραγματικό πρόβλημα σήμερα στην ελληνική παραγωγική διαδικασία.

Το υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος που εγκλωβίζει σήμερα τις παραγωγικές επιχειρήσεις οφείλεται στην ανυποληψία του Ελληνικού Κράτους. Η βαριά φορολογία της Ενέργειας και οι αναδρομικές φορολογικές επιδρομές που κατά καιρούς σκαρφίζεται και επιβάλλει η ελληνική γραφειοκρατία, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας.

Στην Ελλάδα μετά από 3 οδυνηρά χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, συμφέρει ακόμη να εισάγουμε προϊόντα όχι να τα παράγουμε…

Όσοι επιμένουν να παράγουν κάποια προϊόντα και υπηρεσίες στην Ελλάδα, προσπαθούν να εξάγουν προς τις αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη. Στις οικονομίες αυτές, τα εθνικά νομίσματα υποτιμώνται, τα επιτόκια ανεβαίνουν, η γεωπολιτική αστάθεια παγώνει τις οικονομικές συναλλαγές.

Δεν θα υπάρξει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας όσο το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν αναλάβει την ευθύνη να στηρίξει με στοχευμένες παρεμβάσεις –κυρίως με μείωση της φορολογίας- σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής παραγωγής εκεί που η Ελλάδα διατηρεί ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα….

The post Περιορίσαμε την κατανάλωση – Δεν αυξήσαμε την παραγωγή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα