Περικοπές μισθών πριν καλά έρθει το 2013

Η Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, επιβεβαίωσε την Τετάρτη δημοσιεύματα ότι οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα έχουν ισχύ πριν το νέο έτος και ξεκαθάρισε ότι αυτό ήταν γνωστό και στους κοινωνικούς εταίρους και στα κόμματα.

«Επειδή σε δημοσιεύματα της Τετάρτης αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει εφαρμόζοντας πρόωρα το μνημόνιο, έχοντας υπόψιν τη συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπεται

στο μνημόνιο, θέλω να πω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης με την Τρόικα, αλλά και στις συζητήσεις με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, το πακέτο που αφορούσε την Τρόικα περιελάμβανε και τους τελευταίους μήνες του 2012», είπε ο Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι στον υπολογισμό που γινόταν αναφορικά με τη μείωση των δαπανών στο μισθολόγιο “ήταν σαφέστατη η αναφορά ότι θα υπάρχουν τα μέτρα που αφορούν στην κλιμάκωση της συνεισφοράς και για τους τελευταίους μήνες του 2012 και στην ουσία θα αφορά το Δεκέμβριο και το 13ο”.

Ο Εκπρόσωπος απάντησε και στην ανακοίνωση του τέως Διοικητή της ΚΤ, λέγοντας ότι ο κ. Ορφανίδης επιστρατεύει το ψέμα. Για το διάγγελμα του Προέδρου είπε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί ακριβής ημερομηνία.

Πηγή: http://www.politis-news.comTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα