Περιφέρεια Αττικής: Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καταλήγουν στην αυτόνομη καθόδο

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Η επανάληψη του φαινομένου Καρατζαφέρη, όπως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002, «τρομάζει» το Μαξίμου και το «αναγκάζει» σε αυτόνομη κομματική υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.

Βράζει το πολιτικό παρασκήνιο για την ανεύρεση ικανών, κατάλληλων
και, στο μέτρο του δυνατού, άφθαρτων υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων μπροστά στην εαρινή κάλπη

Είναι εύλογο, οι ζυμώσεις να προσλαμβάνουν διαστάσεις θρίλερ όταν πρόκειται για την μεγαλύτερη διοικητική περιφέρεια της χώρας, αυτήν της Αττικής, όπου θα είναι και κομβικής πολιτικής σημασίας τα όποια εκλογικά αποτελέσματα.!

Μια κοινή στήριξη της υποψηφιότητας του νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης σκόνταφτε από την αρχή σε ποικίλες αντιδράσεις της γαλάζιας αυτοδιοικητικής ομάδας. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, θεωρούσε αναγκαία μια στήριξη του Γιάννη Σγουρού ώστε να μην διαταραχθούν οι λεπτές ισορροπίες με το ΠΑΣΟΚ.

Παρά ταύτα, η γαλάζια αυτοδιοικητική ομάδα «απειλούσε» ότι θα κατεβάσει δική της υποψηφιότητα. Η επιμονή των γαλάζιων αυτοδιοικητικών εξέφραζε και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που έβλεπαν σε μια εκ νέου υποψηφιότητα Σγουρού με την στήριξη και του κόμματός τους ένα επιπλέον «καπέλωμα» από το «κόμμα του 5%», όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζονται.! Μπροστά σ αυτές τις αντιδράσεις κι αντιστάσεις το Μέγαρο Μαξίμου τρέμει το ενδεχόμενο να προκύψει ένας «νέος Καρατζαφέρης» στα δεξιά του κόμματος, όπως ακριβώς προέκυψε κι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ από τις αντιδράσεις κομματικών στην υποψηφιότητα του Γιάννη Τζανετάκου για την υπέρ νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, στις νομαρχιακές του 2002.

Από τη δική τους πλευρά οι πράσινοι θέλουν να κάνουν μια αρχή «πολιτική απαγκίστρωσης» από τον σφιχτό «πολιτικό εναγκαλισμό» με την Νέα Δημοκρατία στην δικομματική κυβέρνηση.

Τούτων όλων δοθέντων είναι σαφές πως επισφαλής κρίνεται κι αυτή καθ εαυτή η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού κι αναδεικνύεται ένα άλλο θρίλερ εξίσου πολύπλοκο. Τι θα κάνει ο απερχόμενος περιφερειάρχης; Θα επιμείνει να είναι υποψήφιος με μόνη στήριξη, αυτήν του αναιμικού ΠΑΣΟΚ; Θα κατέλθει στον εκλογικό στίβο ως ανεξάρτητος.

Ένα είναι σαφές. Το γενικότερο πολιτικό πάζλ γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και περίπλοκο.

Γ. Σπ. Π

The post Περιφέρεια Αττικής: Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καταλήγουν στην αυτόνομη καθόδο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα