ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η Παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων

Στη αποψινή παρέλαση στις ώρα 8:00 μ.μ. στο κέντρο της Πάτρας θα εμφανιστούν για πρώτη φορά φωταγωγημένα τα άρματα.

Πιο συγκεκριμένα με αφετηρία την συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη τα άρματα που θα παρελάσουν και το Σάββατο θα παρελάσουν στην Κορίνθου και θα σταθμεύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου Α΄ ώστε να τα επεξεργάζεται από κοντά ο κόσμος και να φωτογραφίζεται μαζί τους σε μια πραγματικά φαντασμαγορική βραδιά.

Αυτά είναι τα φετινά άρματα του καρναβαλιού:

«Βασιλιάς Καρνάβαλος» Ο φετινός Καρνάβαλος είναι ένας γελωτοποιός.

Ένας τεράστιος γελωτοποιός που σατιρίζει το γέλιο πολλών καταστάσεων σε πολλά επίπεδα (κοινωνικά, εργασιακά, πολιτικά κλπ).

«Βασίλισσα του Χιονιού» Το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού. Το κεφάλι της Βασίλισσας του Χιονιού (εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι) πλαισιώνεται από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονανθρώπων. Το άλογό της σε κεντρική-δεσπόζουσα θέση «φιλοξενεί» τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Ιωάννα Κυπραίου, η οποία θα χαιρετά θεατές και καρναβαλιστές μοιράζοντας χαμόγελα και φιλιά.

«Ευρωπαϊκός Νότος» Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με μορφές μυρμηγκιών, δέσμιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτω από τον Ευρωπαϊκό Βορρά που σατιρίζεται με την Υδρόγειος

«Μόνο με μάγια θα σωθούμε» Το Τζίνι, ο Μάγος και η Μάγισσα του Βουντού συνθέτουν μια… μαγική ατμόσφαιρα. Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, μόνο με μάγια θα σωθούμε.

«Βοήθεια μας ληστεύουν» Τερατόμορφοι τραπεζίτες αναποδογυρίζουν φουκαράδες πολίτες. Πίσω τους το σήμα κατατεθέν της χώρας, η Ακρόπολη.

«Όλη η πόλη Καρναβάλι» Καλλιτεχνικό άρμα με το κεφάλι ενός τράγου και πίσω μια χρυσή μάσκα

«Καλλιτεχνικό Άρμα» Το κεφάλι ενός παλαιού Καρνάβαλου πλαισιωμένο από μυθικά πλάσματα-νεράιδες.

The post ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η Παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα