Πάτρα: Δικάζεται σήμερα «αντάρτισσα» του Δημαρά για το ΧΥΤΑ Ξερόλακκας

Στα Δικαστήρια της Πάτρας, δικάζονται σήμερα η δημοτική σύμβουλος, «αντάρτισσα» από την παράταξη Δημάρα, Ήρα Κουρή, ο Γιώργος Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Συχαινών, ο Παύλος Χαλκιόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελοκήπων, και ο Βασίλειος Θωμάς, πρόεδρος του συλλόγου «το Αγνάντι», με βάση μήνυση που είχε καταθέσει ο τέως δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Φούρας και ο τότε αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Δεμαρτίνος, με αφορμή τις ενέργειες των πρώτων στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκα.

Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι με την ιδιότητά τους απέκλεισαν

την είσοδο των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ, χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα έμπροσθεν της πύλης και συγκεντρώνοντας στο σημείο ικανό αριθμό κατοίκων, εμποδίζοντας τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα αφενός να μη μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν τα απορριμματοφόρα, αφετέρου λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, να είναι συσσωρευμένοι εντός της πόλης των Πατρών περίπου 2.000 τόνοι σκουπιδιών δημιουργώντας μεγάλες εστίες μόλυνσης.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων, βρίσκεται έτερος «αντάρτης» του δημάρχου Πατρέων, ο Απόστολος Βανταράκης, ο οποίος και σημειώνει σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων: «Όταν αιρετοί για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και διατήρησαν με την ανικανότητα και απραξία τους φτάνουν στο σημείο να πραγματοποιούν μεθοδεύσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησαν ο πρώην Δήμαρχος Α. Φούρας και ο πρώην Αντιδήμαρχος Σ. Δεμαρτίνος, τότε καταλαβαίνουμε όλοι γιατί η Πάτρα μας παρακμάζει.

Οι πρώην αιρετοί αντί να είχαν φροντίσει να δρομολογήσουν λύση σε ένα ζωτικό πρόβλημα της Πάτρας, στην αποκομιδή και ασφαλή διαχείριση των απορριμάτων, προτίμησαν να ποινικοποιήσουν την ανάγκη των κατοίκων της Ξερόλακκας να ζήσουν σε ένα περιβάλλον καθαρό χωρίς την υγειονομική βόμβα δίπλα τους, που εκφράστηκε μέσα από τη γενναία στάση των 4 προέδρων των τοπικών συλλόγων».

πηγή : aftodioikisi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα