ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια υποβάθμισης από τον Βενιζέλο της κρίσης με τους «58»

Τα φύλα της ελληνικής «ελιάς» φαίνεται ότι μαραίνονται πριν ανθίσει το δένδρο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της κίνησης των «58». Ο Γιάννης Βούλγαρης κατέστησε σαφές στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι οι «58» δεν θα συμπορευτούν και δεν θα υποδείξουν υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο αλλά απλά και «θα παρακολουθούν το εγχείρημα».

Ο κ. Βούλγαρης διευκρίνισε

πως θα στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο που θα προκύψει από τη συνεργασία τουΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «58» διαφώνησαν με τον σταυρό στις ευρωεκλογές και με την πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο τη Φώφη Γεννηματά, εκτιμώντας ότι τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα έχουν σαφές προβάδισμα για την εκλογή τους.

Στελέχη των «58» κάνουν λόγο για «οικογενειοκρατία, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή στην παρούσα φάση» και επιμένουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 58 εκτιμούν ότι «το μέλλον της παράταξης θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές» και δηλώνουν παρόντες σε αυτή τη μελλοντική προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να υποβαθμίσει την εξέλιξη. Σε παρέμβασή του το βράδυ αφού υποστήριξε ότι « η συσπείρωση της ευρύτατης δημοκρατικής, προοδευτικής Παράταξης προχωρά και αποδίδει καρπούς» , αναφέρθηκε στην κίνηση των «58», σημειώνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους «58» ως ένα κίνημα και ρεύμα γνώμης, γιατί λειτούργησαν καταλυτικά, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις που έχει η κοινωνία μας, δυνάμεις που θέλουν την συσπείρωση όλου αυτού του χώρου.Φυσικά, ο ρόλος των «58» δεν είναι οργανωτικός, αλλά είναι κοντά μας πολιτικά και προγραμματικά».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι « το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου -δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών- θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να παίξει η μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική Παράταξη ένα καταλυτικό ρόλο», υπογραμμίζοντας πως « σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια, ο ρόλος όλων των κομμάτων και κινήσεων, αλλά και του κινήματος γνώμης των «58» είναι και θα είναι πολύ σημαντικός».

Οι «58» ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το απόγευμα με τις υπόλοιπες δυνάμεις που στοχεύουν στην «ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αποφάσισαν να πάρουν μέρος στη Συνδιάσκεψη της «Δημοκρατικής Παράταξης», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 8 και 9 Μαρτίου,με τη συμμετοχή του υποψήφιου Προέδρου του ΕΣΚ, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάρτιν Σουλτς. Στην κοινή ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε συμφωνία για το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και « τη συστράτευση και ενότητα όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ενόψει της μεγάλης μάχης των Ευρωεκλογών». Στελέχη των «58» διευκρίνιζαν ότι η κίνηση δεν θα συμμετέχει οργανωμένα στην προεκλογική μάχη, αλλά δεν θα αποτρέψει μέλη της να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και των περιφερεριακών εκλογών. Σε ανακοίνμωση ωστόσο της κίνησης επισημαίνεται: «Δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες ή σε διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, δεν αναφερόμαστε σε ονόματα, δεν υπάρχουν υποψήφιοι «αντιπρόσωποι» των 58 στο ψηφοδέλτιο. Η κοινή γνώμη ζητά την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και είναι ευθύνη όλων, και του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, να ανταποκριθεί στο αίτημα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ, τη Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα, τη Δυναμική Ελλάδα, τους Νέους Μεταρρυθμιστές, την Πρωτοβουλία Β και την Πολιτεία 2012.

The post ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια υποβάθμισης από τον Βενιζέλο της κρίσης με τους «58» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα