Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη Γιάννος – Δούκας

Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», οι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας, έπειτα από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Η απόφαση για τον κ. Παπαντωνίου ελήφθη ομόφωνα, ενώ αφορά την υπόθεση του λογαριασμού των 2,3 εκατ. δολαρίων της συζύγου του στην τράπεζα HSBC,

ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Αρχικά ο ίδιος είχε ισχυριστεί πως πρόκειται για λογαριασμό που άνοιξε η κ. Σταυρούλα Κουράκου με τον πρώτο της σύζυγο για την αποκατάσταση των δύο γιων τους, για να παραδεχθεί στη συνέχεια πως o λογαριασμός περιείχε κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές, εκ των οποίων τα μισά χρήματα είναι δικά του.

Ο κ. Δούκας, για τον οποίο η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (ψήφοι 7-4), παραπέμπεται για ποσό της τάξης του 1,1 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του, καθώς το 2009 εμφάνιζε καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 στο πόθεν έσχες του οι καταθέσεις παρουσίασαν μείωση μεγαλύτερη του 1 εκατομμυρίου ευρώ για την οποία προσκόμισε παραστατικά, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται ότι το ποσό βρίσκεται σε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα και το οποίο φέρεται να «ξέχασε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Στην ίδια επιτροπή τέθηκε και το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ωστόσο αποφασίστηκε ότι δεν έχει πλέον καμία αρμοδιότητα για το θέμα αυτό, καθώς έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα