Παράνομη κατοχή προσωπικών δεδομένων

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα ο 45χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας που εντοπίστηκε να κατέχει παράνομα προσωπικά δεδομένα πολιτών και να τα εμπορεύεται. Έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν στους υπολογιστές της εταιρείας ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί απόρρητων τηλεφώνων και πολλά άλλα.

Ανάλογες

υποθέσεις παράνομης κατοχής προσωπικών δεδομένων έχουν αποκαλυφθεί τον τελευταίο καιρό, γι αυτό και η Δίωξη συνεχίζει τις έρευνες.

Ο 45χρονος κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε.

Τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονταν σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν σε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για τα οποία η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, που θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εργαστηριακές εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα