Παράνομες οι μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού στην πτέρυγα των «Πυρήνων» σύμφωνα με το πόρισμα

Κατά παράβαση κανονισμών, ο καταζητούμενος πλέον Χριστόδουλος Ξηρός είχε συχνές επαφές με μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με το πόρισμα ελέγχου για τις μετακινήσεις του μέλους της « Ε.Ο. 17Ν», το οποίο διαβιβάστηκε σήμερα στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε τοποθετηθεί στο κελί 9 του Β΄ ορόφου της Ε΄ πτέρυγας, χωρίς δυνατότητα μετάβασης σε άλλες πτέρυγες, ενώ ως υπεύθυνος για την εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης είχε οριστεί ο αρχιφύλακας του Καταστήματος Κράτησης, των φυλακών Κορυδαλλού.

Παρά την απαγόρευση

μετακίνησης του, μέχρι πρότινος κρατουμένου, Χριστόδουλου Ξηρού, το πόρισμα δείχνει πληθώρα μετακινήσεων προς την Α’ πτέρυγα, όπου βρίσκονται τα μέλη των «Πυρήνων».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στις κατά παράβαση μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού αντιμετωπίζουν ποινές από επίπληξη μέχρι και απόλυση, ενώ με απόφαση του Χαράλαμπου Αθανασίου έχουν τεθεί σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων ο αρχιφύλακας-προϊστάμενος της φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, τέσσερις υπάλληλοι οι οποίοι σε διάστημα δύο ετών είχαν ασκήσει καθήκοντα αρχιφύλακα καθώς και ο υπαρχιφύλακας που είχε την ευθύνη φύλαξης το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου του 2013, όταν και πραγματοποιήθηκε το περιβόητο πάρτι των «Πυρήνων».

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Παράνομες οι μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού στην πτέρυγα των «Πυρήνων» σύμφωνα με το πόρισμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα