Παράνομα πωλούνται 100.000 IX στην Ελλάδα κάθε χρόνο

Το θέμα του παρεμπορίου προσπαθεί εδώ και χρόνια να αναδείξει ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περίπου 100.000 αυτοκίνητα πωλούνται παράνομα από εμπόρους κυρίως μέσω διαδικτύου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ Αποστόλης Πετιμεζάς μιλώντας στην «ΗτΣ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως: «Οσοι έχουμε παραμείνει ακόμη στον χώρο του αυτοκινήτου το λιγότερο που ζητάμε από την πολιτεία είναι να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα του παραεμπορίου που μαστίζει κυριολεκτικά τον κλάδο, δημιουργεί

αθέμιτο ανταγωνισμό οδηγώντας και τις εναπομείνασες επιχειρήσεις σε λουκέτο. Επίσης συμβάλλει στην αύξηση της ανεργίας, στερεί από το κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και αφήνει τους καταναλωτές στο έλεος του δήθεν «Ιδιώτη» που πωλεί αυτοκίνητα χωρίς έλεγχο, χωρίς εγγύηση, χωρίς σέρβις, χωρίς νόμιμα έγγραφα και με γυρισμένα χιλιόμετρα στο κοντέρ! Ο σύνδεσμος έχει προτάσεις βάσει των οποίων θα λυθεί το θέμα της πειρατείας στην αγορά αυτοκινήτου και θα τονώσει τα δημοσιονομικά έσοδα, αλλά ακόμη δεν μας έχει καλέσει κανένας αρμόδιος…».

Keywords
Τυχαία Θέματα