Παραγγελία-μαμούθ από την Enesel

Η ναυτιλιακή Enesel συμφερόντων Νίκου Σ. Λαιμού είναι η ελληνική εταιρεία πίσω από την παραγγελία μαμούθ στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries η οποία έγινε γνωστή χθες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία μέχρι στιγμής το 2012 στον κλάδο και προκάλεσε αίσθηση ακόμα και στους πλέον αισιόδοξους κύκλου της αγοράς.

Ο Νίκος Σ. Λαιμός μπαίνει έτσι δυναμικά στα

πολύ μεγάλα ποντοπόρα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πραγματοποιώντας μια επένδυση της τάξης των 1,2 δισ. δολ. Τα μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα που συνοδεύουν την παραγγελία αυτή εξασφαλίζουν ικανές ταμειακές ροές για την χρηματοδότηση της όπως άλλωστε και το οικονομικό εκτόπισμα του εφοπλιστή, σχολιάζουν στην Ακτή Μιαούλη.
Στρατηγικός εταίρος στην επένδυση είναι από την αρχή η Evergreen, ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών μεταφορών (Liner) και μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της. Η Evergreen σχεδιάζει να δρομολογήσει τα πλοία στις γραμμές της Ασίας και της Μεσογείου καθώς υπόκειται ήδη σε ασφυκτικό ανταγωνισμό από τους ομολόγους της μεταξύ των οποίων και η Cosco.

Keywords
Τυχαία Θέματα