Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου στην Ουκρανία

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Βολίντιμιρ Ρίμπακ, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας και στενός συνεργάτης του Γιανούκοβιτς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως αναφέρεται Ουκρανοί διαδηλωτές έχουν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο του Κιέβου, την ώρα που οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ασκούν πίεση για την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Οστραπ Κρίβντικ, ηγετικό στέλεχος των διαδηλωτών,δήλωσε ότι: «Δεν είναι κανείς εδώ, κανένας από

τους αξιωματούχους του ή κάποιος άλλος που να έχει άμεση σχέση με τις υπηρεσίες του», ενώ υπογράμμισε ότι οι διαδηλωτές δεν παραβίασαν την πύλη για να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του μεγάρου.

Παράλληλα, υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν βρίσκεται στο Κίεβο, ωστόσο μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την άδεια και αφρούρητη κατοικία του Γιανούκοβιτς σε προάστιο του Κιέβου, δήλωσε ότι: «Όλα είναι εντάξει μαζί του. Είναι στην Ουκρανία».

Το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN επικαλείται την Άννα Χέρμαν, μια βουλευτή προσκείμενη στον Γιακουνόβιτς, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι ο πρόεδρος είναι στη βορειοανατολική πόλη Χαρκίφ.

Η αντιπολίτευση μπορεί να δέχθηκε τις προτάσεις του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ωστόσο οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτησή του για να εφαρμοστεί το πρώτο σκέτος της συμφωνίας που αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και να μην προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ουκρανός πρόεδρος έχει εγκαταλείψει το Κίεβο και η προεδρική κατοικία έχει μείνει αφύλακτη με συνέπεια να την καταλάβουν διαδηλωτές.

The post Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου στην Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα