Παραδόθηκε ο Παππάς για να ζητήσουν (μάταια) εκλογές σε 2-3 μέρες

Του Γιάννη Ντάσκα

Μετά από σύσκεψη νομικών συμβούλων και πολιτικών στελεχών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς παραδόθηκε αιφνιδίως και χωρίς πίεση.

Κατά τις πληροφορίες στη σύσκεψη των νομικών και πολιτικών στελεχών αποφασίστηκε παράδοση του Χρήστου Παππά για να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα των εκλογών από πλευράς Χρυσής Αυγής.

Αυτό

διότι οι κυβερνητικοί εταίροι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μετά από σύσκεψη στις ΗΠΑ συμφώνησαν οι δεν πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με αιτία τις παραιτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρ.Παππάς είναι βουλευτής Επικρατείας και στη σύσκεψη των «εγκεφάλων» της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την παράδοση και ανάλογα με τις διώξεις που θα ασκηθούν εναντίον του Χρ.Παππά από τη Δικαιοσύνη ανάλογα με την τύχη που θα έχουν τα ηγετικά στελέχη την Τρίτη μετά τις απολογίες τους(προφυλακίσεις σχεδόν βέβαιες) σε νέα σύσκεψη πιθανότατα την Τετάρτη η την Πέμπτη θα αποφασιστεί μαζική η τμηματική παραίτηση με διατύπωση νομικών επιχειρημάτων υπέρ των εκλογών.

Η Χρυσή Αυγή επιλέγει κατ αρχήν την προσπάθεια να προκαλέσει εκλογές ώστε να λάβει μέρος σε αυτές με επιχείρημα ότι «είναι πολιτικοί κρατούμενοι γιατί θέλουν ανεξάρτητη Ελλάδα».

Από την άλλη πλευρά τα Κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα βρεθούν στο αίτημα του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος για εκλογές και θα βρεθούν στην επιλογή να ακολουθήσουν ή όχι.

Το όχι είναι προφανές για Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενώ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επαναλάβουν ότι είναι διαχρονικό αίτημα για εκλογές ώστε να πέσει το Μνημόνιο ενώ παράλληλα θα συμφωνούν στις αλλαγές νόμων ώστε να αντιμετωπισθεί πιο σκληρά ο νεο-ναζισμός.

Μέσα στις αλλαγές που θα έρθουν θα είναι η καθιέρωση ποινικών αδικημάτων σε κάθε μορφή προπαγάνδισης του ναζισμού και του φασισμού,Ακόμα και ο ναζιστικός χαιρετισμός θα είναι αδίκημα που θα επισύρει βαριές ποινές ενώ κάθε εκδήλωση συμπάθειας σε ρατσιστικά ,νεοναζιστικά κλπ σύμβολα θα συνεπάγεται αποκλεισμό από τις εκλογές με αυτοτελή ιδιώνυμα αδικήματα κατ αναλογίαν τέτοιων στη Γερμανία και αλλού.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι Συμβούλιο Συνταγματολόγων με ευρεία σύνθεση(Κασιμάτης, Κατρούγκαλος, Χρυσόγονος,Αλιβιζάτος και άλλοι νομικοί) θα αποφανθεί ότι με τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου δεν θα είναι υποχρεωτικές οι εκλογές λόγω παραιτήσεων και πάντως τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι ο πλατφόρμες ναζιστικών μορφωμάτων…

Στο τέλος της εβδομάδας η αρχές της επομένης Η Ολομέλεια Εφετών θα επιλέξει 2-4 εφέτες που θα αναλάβουν την ανάκριση της υπόθεσης και τους παραπέρα χειρισμούς λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα