Πάπας: Τα σκάνδαλα είναι η ντροπή της Εκκλησίας

Η ντροπή της Εκκλησίας είναι τα σκάνδαλα που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα υποστήριξε για ακόμη μια φορά ο Πάπας Φραγκίσκος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι εξαιτίας των πολυάριθμων σκανδάλων η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει μετατραπεί σε «περίγελο».

Την ίδια στιγμή η επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξετάζει τους χειρισμούς του Βατικανού σε ό,τι αφορά σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά.

Στο κήρυγμά του κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας ο Πάπας αναφώνησε χαρακτηριστικά: «Νιώθετε καθόλου ντροπή; Τόσα σκάνδαλα που δεν

θέλω να αναφέρω ένα προς ένα, αλλά τα οποία όλος ο κόσμος γνωρίζει», κάνοντας αναφορά τόσο στα εγκλήματα παιδεραστίας όσο και στα σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν διαπράξει καθολικοί ιερείς και στις πέντε ηπείρους.

Παράλληλα ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις που έχουν δοθεί σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης λέγοντας: «Αυτά τα σκάνδαλα, ορισμένα από αυτά, μας έχουν αναγκάσει να καταβάλουμε τόσα χρήματα: Και καλώς, οφείλαμε να το κάνουμε…».

Επιπλέον δήλωσε με αποδοκιμασία: «Αυτά τα σκάνδαλα αποτελούν τη ντροπή της Εκκλησίας. Αλλά εμείς ντρεπόμαστε για αυτές τις ήττες αυτές των ιερέων, των επισκόπων, των λαϊκών», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν κανένα δεσμό με τον Θεό. Έχουν μόνο μία θέση στην Εκκλησία, μία θέση στην ιεραρχία. Σε αυτά τα σκάνδαλα, σε αυτούς τους άνδρες και σε αυτές τις γυναίκες, ο λόγος του Θεού σπάνια απαντάται».

Τέλος ο Πάπας αναφέρθηκε και στην «περιφρόνηση των γειτόνων, για κοροϊδία, για περίγελο εκ μέρους του περιβάλλοντος των δραστών», τονίζοντας ότι η «Εκκλησία έχει καταντήσει μύθευμα των ανθρώπων, οι οποίοι κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι όταν εμείς περνάμε από δίπλα τους».

The post Πάπας: Τα σκάνδαλα είναι η ντροπή της Εκκλησίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα