Παπαμιμίκος: Πρέπει να κάνουμε τη δική μας επανάσταση


Με επιστολή του στην εφημερίδα Τα Νέα, επέλεξε να κάνει την παρέμβασή του για τη σημερινή ημέρα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο πρόεδρος της γαλάζιας νεολαίας, σχολίασε τη σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την ανάγκη αλλαγής που έχει ο τόπος, μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθώς και τους ήρωες του ’73.

«Έχουμε ανάγκη από ένα

συμβολικό «Πολυτεχνείο», που θα μπορέσει να μας εμπνεύσει δημιουργικά, ώστε να ξεπεράσουμε εκείνο του 73’. Πρέπει να κάνουμε τη δική μας επανάσταση, σπάζοντας τα στερεότυπα που μας κληρονόμησαν οι  σημερινοί 60άρηδες και πετυχαίνοντας αυτό στο οποίο εκείνοι απέτυχαν», ήταν η εισαγωγή της επιστολής Παπαμιμίκου.

Συνεχίζοντας, έκανε το διαχωρισμό, μεταξύ των γεγονότων του Πολυτεχνείου και της μετέπειτα πορείας των πρωταγωνιστών του, καθώς και το διαχωρισμό της τότε γενιάς με τη σημερινή.

«Πρέπει κάποια στιγμή να τολμήσουμε να πούμε την αλήθεια για το τι άφησε πίσω της η γενιά του Πολυτεχνείου στις μέρες μας. Για το πως από τα κάγκελα της Πατησίων, φτάσαμε στο ΔΝΤ και στη χρεοκοπία της χώρας. Για το πως το όραμα, αυτών των ανθρώπων για κοινωνική ευημερία, μας οδήγησε στον κρατισμό του βολέματος και της διαφθοράς. Πολλοί λοιπόν, από τους πρωταγωνιστές της «Κατάληψης», έβαλαν τις βάσεις με τη νοοτροπία τους για τη σημερινή κατάρρευση της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α.Παπαμιμίκος.

Ειδική μνεία για τη σεμνότητα  κάποιων εκ των, τότε, πρωταγωνιστών, υπήρχε στην επιστολή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαμιμίκος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Γ.Κύρηκου, που ως φοιτητής τότε, ήταν εκείνος που κρατούσε την ελληνική σημαία, στεκούμενος στην πύλη του Πολυτεχνείου, σημαία τη στιγμή που το τανκ την έριχνε κάτω. Θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει «δάφνες» , ωστόσο, προτίμησε την αφάνεια, όπως επιτάσσει η σεμνότητα.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα