Πανεπιστήμιο Πειραιά: Φιλοξενεί το πρώτο TEDx University of Piraeus

Το πρώτο TEDx University of Piraeus με θεματική «Believe.Act.Change» θα φιλοξενήσει στις 20 Απριλίου το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το TED αποτελεί ένα συνέδριο ιδεών που ως μότο του έχει το «ideas worth spreading» δηλαδή ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν. Το σκεπτικό του συνεδρίου ήταν απλό: προσκαλούσε ομιλήτες για να παρουσιάσουν δράσεις και ιδέες που είναι αξιόλογες και ικανές να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης.

Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια

και με τα χρόνια λόγο της μεγάλης του επιτυχίας αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του σε πόλεις, κοινότητες, πανεπιστήμια και ομάδες πληθυσμών που ήθελαν να δημιουργήσουν και αυτές την ίδια ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, το TEDx University of Piraeus είναι όμως κάτι παραπάνω από συνέδριο, αφού αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία περά από τις ομιλίες, ενώ πλαισιώνεται από δράσεις που έκαναν οι ίδιοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου ευελπιστώντας να αποτελέσει έναυσμα για δράση και αλλαγή στην κοινωνία.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει 10 ομιλητές. Ο καθένας θα περιγράψει την δική του ιδέα πάνω σε κάθε μια λέξη της θεματολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα