Πανδαιμόνιο στη Βουλή με προτάσεις δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και σκληρές αντιπαραθέσεις

Κομφούζιο επικράτησε στη Βουλή μετά τις προτάσεις δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με σκληρές αντιπαραθέσεις κυρίως ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το

κλίμα ήταν τεταμένο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, μέχρι την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αρχικά, λίγο πριν τις 17:00 την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών.

Η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια διέκοψε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, λέγοντας ότι η πρόταση μομφής θα ψηφιστεί το βράδυ της Τρίτης και μετέπειτα η ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου. Λίγο νωρίτερα απατώντας στον κ. Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης είχε κάνει αποδεκτή την πρόταση μομφής.

Ενώ όλα έδειχναν ότι μετά τη διακοπή θα ξεκινούσε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και αντισυνταγματική την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να την απορρίψει.

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι η κυβέρνηση ψάχνει αίολα επιχειρήματα για να την απορρίψει καθώς φοβάται ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν θα τύχει της επικρότησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και θα καταψηφιστεί.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σταμάτης έκανε λόγο για παρερμηνεία της τοποθέτησής του λέγοντας «Πρέπει να βρίσκεστε σε μεγάλη απελπισία, τόση που να μην μπορείτε να καταλάβετε την απάντησή μου». «Η κυβέρνηση είπε ότι αν το αίτημά σας είναι νομικό και συνταγματικό η συζήτηση να ξεκινήσει αμέσως. Δεν κρίνει ένας υπουργός αν είναι συνταγματική ή όχι μια πρόταση. Η Βουλή αποφασίζει. Η ερμηνεία όσων έχω πει είναι αυτή», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

Σταμάτης προς Τσίπρα: «Βρίσκεστε σε μεγάλη απελπισία» [βίντεο]

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «άκρως επικίνδυνη, χωρίς να έχει την δεδηλωμένη είναι και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» .

Αλ. Παπαρήγα: Συμφωνούμε να μετατραπεί η συζήτηση σε συζήτηση δυσπιστίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, απέρριψε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας ότι το προεδρείο της Βουλής είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει αν η πρόταση είναι αντισυνταγματική ή όχι.

Κουβέλης: «Δεν συμφωνούμε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάλεσαν το σώμα της Ολομέλειας να στηρίξει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας ως πραξικόπημα την απόρριψη της πρότασης, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής ότι «αν στη χώρα της δημοκρατίας έχουμε ακόμα ένα πραξικόπημα το οποίο γίνεται μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού θα είστε υπεύθυνος για την παραβίαση του συντάγματος.»

Καμμένος: Πραξικόπημα η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να κατατεθεί μετά την πάροδο εξαμήνου» επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Βορίδης: Επιπέδου δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου η αξιωματική αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης έθεσε στην κρίση της Ολομέλεια της Βουλής το κατά πόσο θα συζητηθεί ή όχι η πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε και πάλι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την απάντηση που έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας πως ίσως ο κ. Τσίπρας «εξέλαβε τα όσα είπε ο κ. Μεϊμαράκης ως βροχή, ενώ ήταν φτύσιμο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο «για χυδαίο εκβιασμό» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Δεν υπάρχουν επιχειρήματα νομικά, αλλά μικροκομματικές σκοπιμότητες και δεν τις εξυπηρετείτε μόνος σας, έχετε και συνεργούς. Έχετε ηττηθεί πολλαπλά. Πρέπει τα κόλπα να σταματούν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικές ευθύνες και προοπτικές».

Νέα πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σε απάντηση ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι σήμερα Κυριακή θα συνεχιστεί η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και πως η πρόταση μομφής κατά του Προεδρείου, θα συζητηθεί τη Δευτέρα, μέρα ελέγχου της Βουλής.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα πραξικόπημα μια δημοκρατική εκτροπή, για να μη συζητηθεί η ουσία του πολυνομοσχεδίου. Ως εκ τούτου δεν την αναγνωρίζουμε και δεν την νομιμοποιούμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Πανδαιμόνιο στη Βουλή με προτάσεις δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και σκληρές αντιπαραθέσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα