Πακέτο προτεραιοτήτων Χατζηδάκη για την ανάπτυξη

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης μέσα από τις οποίες δίνεται έμφαση στα μεγάλα έργα υποδομών, μεταφορών και δικτύων, στον εξορθολογισμό για τους δανειολήπτες, αλλά και στη η δημιουργία ενός Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, μάλιστα, ότι πρόκειται για στόχους «εφικτούς και μετρήσιμους», η υλοποίηση των οποίων μπορεί, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να συμβάλει στη σταδιακή αλλαγή των πραγμάτων.

Στις δέκα προτεραιότητες

συμπεριλαμβάνονται η εκτέλεση των μεγάλων οδικών δικτύων, η ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας και η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών, η χρηματοδότηση των ΣΔΙΤ για την προώθηση έργων ύψους  1 δις. ευρώ.

Επίσης, ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών, η ενίσχυση της ρευστότητας, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για τους επίδοξους επενδυτές, καθώς και η πάταξη του παρεμπορίου.

Ακόμα, ανάμεσα στις προτεραιότητες  είναι και η προστασία του καταναλωτή, η αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων στις επιχειρήσεις που προωθούν την καινοτομία, και, τέλος τη διοικητική ανασυγκρότηση Υπουργείου και Φορέων με τη συγχώνευση ΕΛΟΤ ΕΣΥΔ και ΕΙΜ, ενώ ενοποιείται η ΔΕΘ σε πρώτη φάση με την Helexpo και κατόπιν με τον ΟΠΕ.

Keywords
Αναζητήσεις
πακέτο χατζηδάκη
Τυχαία Θέματα