Π. Σκουρλέτης: Καταληκτική ημερομηνία για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να σταθεί, είπε ο κ. Σκουρλέτης

Ως «καταληκτική ημερομηνία για την κυβέρνηση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, την ημέρα των ευρωεκλογών, μιλώντας στον Real FM.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης, μετά το αποτέλεσμα που θα υπάρξει, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί. «Το αν θα υπάρξουν προηγούμενα πολιτικές εξελίξεις, που θα οδηγήσουν

σε εκλογές, ενδεχομένως να υπάρξουν. Η πραγματική ανάγκη υπάρχει» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Στρασβούργο και στις συναντήσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με τους εισηγητές της ομάδας που έχει ορίσει το Ευρωκοινοβούλιο για τον έλεγχο της τρόικας, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «ευαισθησία» που επιδεικνύεται όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Αυτές τις ευαισθησίες δεν τις έχουν οι κυβερνώντες, παρότι το οφείλουν» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε παράλληλα λόγο για πρόβλημα «δομικού δημοκρατικού ελλείμματος της λειτουργίας της Ευρώπης», λέγοντας ότι η Κομισιόν και η τρόικα, ενώ ασκούν πολιτική δεν ελέγχονται. Όσον αφορά στην επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι γίνεται για να του εκτεθούν όλα όσα έχουν να κάνουν με την «καθολική αποτυχία» του εφαρμοζόμενου προγράμματος».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, έκανε λόγο για παράσταση με «συγκεκριμένους ρόλους»: «Ο ρόλος της τρόικας είναι να ζητάει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της ίδιας της κυβέρνησης και η κυβέρνηση η ίδια, επειδή βλέπει αφ΄ ενός ότι βρίσκεται μπροστά σε τρομακτικά αδιέξοδα, αλλά δεν αντέχει αυτή τη στιγμή και τη λαϊκή πίεση, την κοινωνική κατακραυγή υποκρίνεται πως διαπραγματεύεται».

Αναφορικά με το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να ήταν καν στο τραπέζι και έκανε λόγο για θράσος από πλευράς της κυβέρνησης η οποία λέει ότι διαπραγματεύεται.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, δεν τίθεται θέμα διχασμού στο εσωτερικό του κόμματος όσον αφορά στο ζήτημα του μνημονίου. «Δεν υπάρχει ούτε ένας από τα 34.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που να μην λέει με σαφήνεια ότι πρέπει να καταγγείλουμε και να εγκαταλείψουμε το δρόμο του μνημόνιο» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή: «Καταγγελία του μνημονίου, εγκατάλειψή του, προσπάθεια διαπραγμάτευσης του χρέους, αφού προηγουμένως επιδιώξουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και την αποπληρωμή του υπολοίπου κατά τα πρότυπα της Γερμανίας του ΄53 με ρήτρα ανάπτυξης».

The post Π. Σκουρλέτης: Καταληκτική ημερομηνία για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα