Ουκρανία: Ζητάνε την παραίτηση του Γιανουκόβιτς (ΦΩΤΟ)

Απτόητοι εμφανίζονται οι Ουκρανοί διαδηλωτές καθώς μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ζητάνε να παραιτηθεί και ο Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Μάχη μέχρι την τελική νίκη

«Τίποτα δεν άλλαξε», τόνισε ένας διαδηλωτής, «Όσο ο Πρόεδρος Γιανουκόβιτς παραμένει στην εξουσία, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, η κόρη της Τιμοσένκο, Ευγενία, σε δημόσια ομιλία της ζήτησε να αποφυλακιστεί η πρώην Πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο. «Είμαστε αντιμέτωποι με έναν δικτάτορα»,

είπε χαρακτηριστικά η Ευγενία Τιμοσένκο διαβάζοντας ένα μήνυμα της φυλακισμένης μητέρας της προς τους διαδηλωτές. «Εάν σταματήσετε τώρα, πριν την τελική νίκη, τότε όλες οι θυσίες των Ουκρανών σε αυτόν τον ανιδιοτελή αγώνα θα αποβούν μάταιες», κατέληξε.

Επιπρόσθετα, ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο, εμφανίστηκε στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου και παρότρυνε τους διαδηλωτές να συνεχίσουν μέχρι την «τελική νίκη». «Δεν πρόκειται για νίκη δική μου, ούτε κάποιου κόμματος. Θα είναι η νίκη όλων των Ουκρανών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, Leonid Kravchuk, επί της περιόδου 1991-1994, προειδοποίησε ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου ενόσω το κοινοβούλιο διαπραγματεύεται την απόδοση αμνηστίας στους διαδηλωτές.

Ευγενία Τιμοσένκο

Ο Βιτάλι Κλίτσκο

The post Ουκρανία: Ζητάνε την παραίτηση του Γιανουκόβιτς (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα