ΟΥΚ, αεροπλάνα, πλοία και ελικόπτερα για την Κεφαλονιά

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάηλ Κωσταράκου, μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, εκτελεί το σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού.

Όπως πληροφορηθήκατε από το«Π», επικεφαλής των ΟΥΚ επιθεώρησε το λιμάνι του Αργοστολίου, και έδωσε έγκριση καταλληλότητας στο χτυπημένο από τον σεισμό λιμάνι για να δέσουν τα πλοία του

Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η ομάδα των ΟΥΚ αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Ληξούρι για αντίστοιχους ελέγχους στο εκεί λιμάνι. Στο νησί έχουν διατεθεί 3 πλοία ήδη. Το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ με ομάδα ιατρών του Πολεμικού Ναυτικού που έχει στα χέρια της και τις δορυφορικές επικοινωνίες του πλοίου για να κάνει χρήση του συστήματος τηλε-ιατρικής «ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Στο πλοίο λειτουργεί ακόμα μονάδα εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, ακτινολογικό – μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Δύο Αρματαγωγά τα Α/Γ ΧΙΟΣ και το Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ, μετέφεραν προσωπικό και σκηνές, ένα φορτωτή , δύο ερπυστριοφόρους γαιοπροωθητές, ένα ανατρεπόμενο, ένα ρυμουλκό, μία γεννήτρια και ένας φωτιστικό πύργο με τους χειριστές του, ένα κινητό μαγειρείο με το προσωπικό του, καθώς και ένα υδροφόρο όχημα, ενώ τα πλοία μπορούν να φιλοξενήσουν αν απαιτηθεί ως 500 άτομα.

Παράλληλα με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν 160 σκηνές. Τα υλικά μεταφέρθηκαν με C-130 στο Ληξούρι και ήδη ξεκινά το στήσιμο τους. Ακόμα 120 σκηνές μεταφέρονται με άλλο C-130 ενώ δύο δρομολόγια ελικοπτέρου NH-90 θα μεταφέρουν ομάδα 32 ατόμων για να βοηθήσουν τις εκεί δυνάμεις στο στήσιμο των σκηνών, ενώ και τρίτο C-130 μετά το πρώτο δρομολόγιο του ελικοπτέρου θα μεταφέρει και άλλα υλικά.

Συνολικά τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν ενεργοποιήσει ακόμα 1 Μικρομηχάνημα Μηχανικού, 1 Προωθητή Γαιών, 1 Φορτωτή, 1 Εκσκαφέα Τάφρου 1 Ανατρεπόμενο όχημα, 1 Ρυμουλκό μεταφοράς μηχανημάτων, 1 Αυτόνομο φωτιστικό πύργο, 1 Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος, 1 Όχημα τζιπ Mercedes 290 GD, 1 Όχημα γενικής Χρήσης Steyer, από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (ΕΤΜΧ) και 2 Οχήματα Γενικής χρήσης με Κινητά Μαγειρεία Εκστρατείας με επιπλέον σκηνικό υλικό για την ανάπτυξη των μαγειρείων και διαμονής του προσωπικού, 2 Υδροφόρα οχήματα, 2 οχήματα MAGIRUS με 15 χημικές τουαλέτες, 1 Όχημα τζιπ TERRANO, 1 Βυτιοφόρο 4500 λίτρων και 1 Όχημα Ομάδας Επαφής (Επικοινωνιών), από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

Και άσκηση

Από κοινού με την μεγάλη κινητοποίηση της Κεφαλονιάς, ξεχωριστή σημασία έχει και η σημερινή ενεργοποίηση του «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ» που αποδεικνύει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων για άλλη μια φορά. Τα ξημερώματα με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (“Δ”) του Βόρειου τομέα σε σενάριο που αφορά την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και την ανάπτυξη δυνάμεων στην περιοχή Σιδηροκάστρου Σερρών με χρήση μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων του Στρατού και προσωπικού.

The post ΟΥΚ, αεροπλάνα, πλοία και ελικόπτερα για την Κεφαλονιά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα