Όταν ο Γιώργος συνάντησε τον Μπιλ…

Ο ΓΑΠ, συναντήθηκε με τον πρώην Προεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον και συζήτησαν για τις προσπάθειες που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός για να προσελκύσει επενδύσεις για την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Έλληνες της Διασποράς.

Στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο αντρών, κι αφού ο ΓΑΠ ενημέρωσε τον

πρώην πλανητάρχη για τον στόχο του, δέχθηκε τις φιλοφρονήσεις του τελευταίου για την προσπάθειά του, μαζί με τη διαβεβαίωση της πρόθεσής του να συμβάλλει σε αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, καθώς η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των διεθνών επαφών του.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Μπιλ Κλίντον για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.

Κοινή ήταν η εκτίμηση, ότι ο ελληνικός λαός έχει καταβάλλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Οι δύο άντρες, συζήτησαν σε φιλικό κλίμα και συμφώνησαν στο ότι παρά τα πρωτόγνωρα αποτελέσματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, που έχει φέρει η δημοσιονομική προσαρμογή, το θέμα για την οριστική υπέρβαση της κρίσης δεν είναι η λιτότητα αλλά η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα