Όσκαρ Πιστόριους: Ξυπνώ και μυρίζω αίμα, ζω με ψυχοφάρμακα

Συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από την οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ σήμερα στην κατάθεση του ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της αγαπημένης του.

Ο Πιστόριους μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως αποκάλυψε στο δικαστήριο της Πρετόριας ότι ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, έχει χάσει βάρος και από τότε υποφέρει από εφιάλτες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αθλητής: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο

και την κυρία Στέενκαμπ. Δεν υπάρχει λεπτό από τότε που συνέβη η τραγωδία αυτή που η σκέψη μου να μην είναι στην οικογένειά σας. Ξυπνώ κάθε μέρα και είστε οι πρώτοι άνθρωποι που σκέφτομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και το κενό που προκάλεσα σε εσάς και την οικογένειά σας».

Την στιγμή που ο Πιστόριους κατέθετε, η Τζουν Στέενκαμπ, μητέρα της Ρίβα, παρακολουθούσε από τα θεωρεία της κατάμεστης αίθουσας του δικαστηρίου, παραμένοντας ακίνητη σαν μάρμαρο.

Εξ αρχής ο Πιστόριους είχε υποστηρίξει ότι νόμιζε πως πυροβολούσε έναν κλέφτη όταν σκότωσε τη φίλη του και συνέχισε λέγοντας: «Προσπαθούσα μόνο να προστατεύσω τη Ρίβα. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι όταν πήγε να κοιμηθεί εκείνη τη νύχτα ένιωθε ότι την αγαπούσα».

Ο Πιστόριους άρχισε να συνέρχεται, όταν ρωτήθηκε από το δικηγόρο του Μπάρι Ρουξ για την οικογένειά του, τα παιδικά του χρόνια και τη σταδιοδρομία του στον αθλητισμό.

Ο παραολυμπιονίκης που αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση που καταδικαστεί για φόνο, κατέθεσε ότι λαμβάνει αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά χάπια, εξαιτίας της διαταραγμένης ψυχικής του κατάστασης, δηλώνοντας: «Φοβάμαι να κοιμηθώ. Έχω τρομερούς εφιάλτες που έχουν σχέση με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Ξυπνώ και μυρίζω αίμα. Ξυπνώ και είμαι τρομοκρατημένος».

The post Όσκαρ Πιστόριους: Ξυπνώ και μυρίζω αίμα, ζω με ψυχοφάρμακα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα