Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της «Δημιουργία,ξανά!»

Ένα συνέδριο πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει ολοκλήρωσε την Κυριακή που μας πέρασε η «Δημιουργία, ξανά!». Κεντρικά του θέματα ήταν η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αλλά και οι μεταρρυθμίσεις για κράτος δικαίου και εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Το ανοιχτό σε μέλη και φίλους συνέδριο ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου διαδικτυακά, με ανοιχτή διαβούλευση μέσω διαδικτύου για όλα τα παραπάνω θέματα και εισηγήσεις σε ζωντανή μετάδοση. Ακολούθησαν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα «ΖΕΥΣ» που έχει αναπτύξει το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας. Μέσα από

αυτές τις ψηφοφορίες η «Δημιουργία, ξανά!» επανεξέλεξε Πρόεδρο και ανανέωσε τη σύνθεση όλων των οργάνων της (Πολιτικό Συμβούλιο, Εθνική Επιτροπή κλπ.), με τη συμμετοχή μελών της από όλον τον πλανήτη! Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ελλάδα δοκιμάστηκε η άμεση Δημοκρατία στην πράξη, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.

Το συνέδριο κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, όταν εκατοντάδες σύνεδροι συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Caravel, ενώ χιλιάδες άλλοι συμμετείχαν μέσω διαδικτύου. Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις ειδικών για τη Δημόσια Διοίκηση (Π. Καρκατσούλης), τα δημοψηφίσματα και την άμεση δημοκρατία (Π. Βουρλής), τον Τουρισμό (Γ. Βερνίκος) και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα και τους θεσμούς (Α. Διαμαντόπουλος). Οι σύνεδροι επίσης εργάστηκαν κατά θεματικές ομάδες επεξεργαζόμενοι συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές στο φορολογικό, στη δημόσια διοίκηση, στην αναπτυξιακή πολιτική, στη δικαιοσύνη και σε άλλους τομείς της κοινωνίας μας.

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος υπήρξε η ανοιχτή συζήτηση για πολιτικές συνεργασίες με στόχο ευρύτερες συναινέσεις για την ανασύνταξη της Ελλάδας. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση πεπραγμένων και σχεδίων των περιφερειακών οργανώσεων που ήδη έχουν σχηματιστεί από τη «Δημιουργία, ξανά!» σε όλη τη χώρα.

Ένα πείραμα δημοκρατικής συνδιαμόρφωσης ταυτότητας με διάρκεια αρκετών εβδομάδων στέφθηκε με επιτυχία στο νέο κόμμα, το οποίο φιλοδοξεί να αποδείξει ότι καινοτόμες ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν στην πολιτική μας ζωή, αρκεί να τις υποστηρίζουν καινοτόμοι άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα