Όλα όσα είπε ο Βενιζέλος για την «μαύρη τρύπα» στο ΠΑΣΟΚ

Παράδοξο χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο έχει έρθει στην επικαιρότητα το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Τις τελευταίες μέρες το θέμα αυτό έχει έρθει στην επικαιρότητα με παράδοξο τρόπο και λέω «παράδοξο» γιατί το ζήτημα αυτό είναι γνωστό και ανοιχτό εδώ και πολύ καιρό και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ,

αφορά κι άλλα Κόμματα σχεδόν όλα τα Κόμματα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως είπε όταν πριν από ένα χρόνο, ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου:

-Οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ ήταν επί μήνες απλήρωτοι και είχαν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις των γραφείων του Κόμματος.

-Τα μισθώματα της Ιπποκράτους και της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και των γραφείων πολλών Οργανώσεών μας, δεν είχαν καταβληθεί επί καιρό.

- Οι διάφοροι προμηθευτές πίεζαν προκειμένου να εισπράξουν συσσωρευμένες οφειλές για ορισμένες από τις οποίες είχαν εκδοθεί επιταγές.

- Το μεγάλο ύψος των δανείων που είχε συνάψει το Κόμμα ήταν σε γενικές γραμμές γνωστό. “Γνωστό ήταν και το γεγονός ότι για την εξυπηρέτηση των δανείων αυτών είχε εκχωρηθεί, δηλαδή προεξοφληθεί η κρατική επιχορήγηση των επόμενων πολλών ετών, ακόμη κι αν η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ παρέμενε αμείωτη”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ήταν ρητή δέσμευσή μου πριν την εκλογή μου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι θα διενεργηθεί έλεγχος από έγκυρη ελεγκτική εταιρεία ώστε να μπορέσουμε να τραβήξουμε μια καθαρή και αξιόπιστη διαχωριστική γραμμή και έτσι να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης με τις περιορισμένες πλέον πηγές χρηματοδότησης που διαθέτουμε. Ένα μοντέλο βασισμένο στην αυτοχρηματοδοτούμενη δημοτική και νομαρχιακή Οργάνωση και σε μια κεντρική Οργάνωση εξαιρετικά λιτή», επεσήμανε, συμπληρώνοντας: «Ο έλεγχος από τις ελεγκτικές εταιρείες είναι οικειοθελής και πρόσθετος, με στόχο να οργανωθεί ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης. Ο έλεγχος από τις εταιρείες δεν υποκαθιστά ούτε αμφισβητεί τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα και το νόμο έλεγχο που διενεργεί κάθε χρόνο και μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση το αρμόδιο όργανο του άρθρου 29 του Συντάγματος με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών και τη βοήθεια ορκωτών λογιστών».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ριζική και άμεση αλλαγή της πρακτικής μετά τη 18η Μαρτίου του 2012 «Οι δαπάνες μας στις δίδυμες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του ’12 ήταν περιορισμένες κατά 80% περίπου σε σχέση με προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του 2009. Στο σκέλος της μετακίνησης αποδήμων και ετεροδημοτών η δαπάνη ήταν μειωμένη κατά 95%. Το ίδιο συνέβη και με το πρόσφατο Συνέδριο, ο προϋπολογισμός του οποίου ήταν το 1/5 του προϋπολογισμού του προηγούμενου Συνεδρίου».

«Ζητήσαμε από τις έξι αναγνωρισμένες εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας να υποβάλλουν προσφορές και αυτές αντιπρότειναν να αναλάβουν από κοινού τον έλεγχο λόγω της θεσμικής φύσης του ΠΑΣΟΚ. Άρα προφανώς δεν διενεργούνται έξι έλεγχοι αλλά ένας, από ομάδα έμπειρων ελεγκτών», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα