Όλα όσα είπε ο Λοβέρδος…

Μάρτιος 2012, εκλογή Προέδρου. Μάιος-Ιούνιος εκλογές.Η περίοδος αυτή ουδέποτε αποτιμήθηκε από ευρύ κομματικό όργανο. Η προεκλογική περίοδος, η στάση μετά την 6η Μαίου, η διάλυση των οργανώσεων, η κατάργηση των οργάνων, μετά η επιδιόρθωση με τη χρησιμοποίηση κάποιων από αυτά για τις 17 Ιουνίου κοκ.
Κι ακόμη, δεν αποτιμήθηκε η περίοδος από τις εκλογές

του Ιουνίου και μετά, σε ό,τι αφορά τη στάση μας. Το 5,6 ή 7 των δημοσκοπήσεων έπρεπε να έχει κινητοποιήσει και τους πιο αδαείς από εμάς. Γιατί όσοι έχουμε εμπειρία από αγώνες και διάθεση μαχητικής συμμετοχής, δεν έχουμε ανάγκη δημοσκοπήσεων για να καταλάβουμε πού πάει η χώρα και η παράταξή μας.

Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, πρότεινα τη στρατηγική της συμμετοχής στην κυβέρνηση στα αντιυφεσιακά Υπουργεία. Με τα πιό έμπειρα και ικανά, κατά την κρίση του Προέδρου, στελέχη μας. Η ΝΔ, ως νικήτρια των εκλογών, να κάνει τους εθνικούς λογαριασμούς στην οικονομία, την εργασία, την υγεία, την παιδεία και εμείς να ασχολούμαστε με τη μάχη εναντίον της ύφεσης. Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική, αντιτάχτηκε κι επιλέχτηκε μία αντιφατική πολιτική που οδήγησε σε μία καταφανή έλλειψη στρατηγικής και τακτικής. Από τη μία πλευρά μπήκαν πολιτικά αφανείς υπουργοί, για να κρυφτεί η συμμετοχή μας, κι από την άλλη με την υποκατάσταση της κυβέρνησης από το διευθυντήριο των τριών αρχηγών, δίναμε στον κόσμο την εντύπωση πως εμείς κυβερνάμε. Επί δύο μήνες εμφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφηνε τον πρόεδρο να μιλά και μετά παρέπεμπε σε αυτόν!!!!!!! Δεν υπήρχε τακτική, δεν υπήρχε στρατηγική. Έτσι το ΠΑΣΟΚ αποσυσπειρώθηκε και η ΚΟ οδηγήθηκε σε μία ασύντακτη πορεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: η κατάρτιση του προγράμματος των τριών κομμάτων, ένα μαξιμαλιστικό κείμενο υιοθετήθηκε που εγκαταλείφθηκε αμέσως, καθώς και το κείμενο των επτά σημείων, που αν δεν πραγματώνονταν δεν θα ψηφίζαμε τα μέτρα! Δεν έγινε τίποτε σεβαστό από αυτά, αλλά εμείς ψηφίσαμε. Διπλή γλώσσα. Έτσι όμως χάσαμε 7 βουλευτές σε μία μέρα. Οι 41 βουλευτές τον Μάιο, έγιναν 33 τον Ιούνιο, για να μειωθούμε σε 26 μετα την κρίσιμη ψηφοφορία! Και ποιός ξέρει ποιός θα είναι ο επόμενος αριθμός μας!!! Κι αυτή η κοινοβουλευτική εξέλιξη, αντιστοιχείται στο 5 ή 6 ή 7 των δημοσκοπήσεων. Θυμίζω και ενημερώνω, πως στην έντονη συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου, είχα πει πως με τη λύση στην οποία καταλήγουμε,το φθινόπωρο θα φθάσουμε στο 5 ο/ο.
Μετά το σχέδιο νομου για τα ΑΕΙ και τα επεισόδεια στην ΚΟ το ίδιο βράδυ, και εξ αιτίας των καθολικών μου διαφωνιών με την έλλειψη στρατηγικής, αποφάσισα να μην συμμετέχω. Ήδη είχα αρνηθεί τις κορυφαίες κομματικές και κοινοβουλευτικές θέσεις, επειδή διαφωνούσα πλήρως με τις πολιτικές της ηγεσίας. Κι έτσι πρέπει να είναι: καθαρές και έντιμες λύσεις. Θα εξαγόταν καθημερινά ειδήσεις για εσωτερικές συγκρούσεις, κάτι που θα ήταν καθολικά ζημιογόνο. Στήριξα όμως τις πολιτικές μας δημόσια. Στις ομιλίες μου, στον Τύπο, στην τηλεόραση. Δεν είδα και πολλούς να στηρίζουν την παράταξη με τον ίδιο τρόπο!!!!!!! Κι όμως από τις συνεδριάσεις των οργάνων

Keywords
Τυχαία Θέματα