Όλα όσα έγιναν στα γραφεία του Βενιζέλου και του Παπανδρέου με τις φωνές να ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Οι φωνές από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ακουγόντουσαν διαρκώς μέχρι έξω στο διάδρομο της Βουλής και μέχρι πολύ αργά κοντά δυο τα ξημερώματα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μαζί με στενούς του συνεργάτες δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη

που καταψήφισαν το άρθρο για τις τράπεζες. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και πολύ εξοργισμένος για την καταψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, που θέτει σε κίνυδνο τη χώρα και την αποταμίευση της δόσης του δανείου.

Έντονος Διάλογος με αγριεμένο ύφος

Με το που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη βουλή και που με τη δεύτερη ανάγνωση ο Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αμέσως σηκώθηκε απο το έδρανό του και κατευθύνθηκε πίσω απο τον κ. Παπανδρέου προς το γραφείο του. Ζήτησε να φύγουν όλοι όσοι οι ήταν μέσα εκείνη την ώρα και μόλις έμειναν δυο τους ξεκίνησαν οι άγριες φωνές. Ακουγόντουσαν μέχρι έξω στους διαδρόμους γύρω απο το πρωθυπουργικό γραφείο. Οι φωνές ήταν το κάτι άλλο.

Γιώργο ντροπή σου να προσβάλλεις την Κ.Ο είναι ντροπή γι αυτό που έκανες, αν είχε κάποιο θέμα έπρεπε να το είχες πει στην Κ.Ο που δεν ήρθες ή έπρεπε να το πεις σε μένα προσωπικά. Ντροπή και πάλι… είπε ο κ. Βενιζέλος στον Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Απο την πλευρά του κ. Παπανδρέου , ελέχθη απο συνεργάτες του, πως όντως ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό αλλά δεν σχολίαζαν τίποτε επιπλέον παρά μόνο πως η απόφαση του κ. Παπανδρέου να καταψηφίσει τις τράπεζες οφείλεται στο ότι έχει να κάνει με την άποψή του που πίστευε και πιστεύει και πως θα συνεχίσει το ίδιο να πράττει.

Σύμφωνα με άλλους , ο κ. Παπανδρέου καταψήφισε το θέμα των τραπεζών διότι δεν ήταν δυνατόν όταν εκείνες τον έριξαν τώρα να τις ψηφίζει. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν περιμέναν τον κ. Παπανδρέου να καταψηφίσει διότι είχε πάει ο Φ. Σαχινίδης στην πρόεδρο του ΤΧΣ κ. Σακελαρίου και είπε στον κ. Παπανδρέου πως δεν υπήρχε πρόβλημα για να το καταψηφίσει και είχαν μείνει με την αίσθηση ότι θα ψήφιζε. Ωστόσο άλλοι έλεγαν ότι αν ξέρει κάποιος να ερμηνεύει τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου τότε θα καταλάβαινε από την τελευταία του γραπτή δήλωση ότι κάπως έτσι με τη χθεσινή του απόφαση θα κινείτο.

Στην ερώτηση προς τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου για το τι απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός η απάντηση ήταν πως έλεγε στον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς έχει την συγκεκριμένη άποψη και κάτι τέτοια διάφορα… κάτι που δεν συνιστούν απάντηση όπως λένε, διότι δεν υπάρχει πια Σοσιαλιστική Διεθνή.

Έντονο επεισόδιο με Απόστολο Κακλαμάνη

Πριν γίνουν όλα αυτά και στην αίθουσα της ολομέλειας είχε καταψηφίσει ο Απόστολος Κακλαμάνης το πρώτο φραστικό έντονο επεισόδιο ξεκίνησε όταν τον πλησίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σε πολύ έντονο ύφος του είπε μια φράση που δεν επιτρέπεται να μεταφέρουμε. Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πίστευαν στα αυτιά τους απ αυτά που έλεγε στον πρώην πρόεδρος της βουλής ο Βαγγέλης Βενιζέλος και τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε.

Συμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον Απόστολο Κακλαμάνη εκτός από τους ακατάλληλους χαρακτηρισμούς: Αυτή η στάση σου είναι προσβλητική, απέναντι στη Κ.Ο και τους βουλευτές γιατί στην Κ.Ο δεν είπες τίποτα ούτε σήμερα δεν είπες τίποτα και ξαφνικά ψηφίζει παρών.

Ο Σαμαράς και ο Μεϊμαράκης

Πριν ξεκινήσει η έντονη φραστική αντιπαράθεση και η επίθεση του Βαγγέλη Βενιζέλου στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Κακλαμάνη, ο πρόεδρος της βουλής διαβλέποντας ίσως τι θα γίνει , είπε στον κ. Σαμαρά να μην βιαστεί να διαγράψει το Νικήτα Κακλαμάνη γιατί δεν ήξερε πως θα αντιδράσει ο κ. Βενιζέλος με τους δικούς του βουλευτές. Αν δηλαδή τους διέγραφε τους κυρίους Παπανδρέου και Κακλαμάνη και ο κ. Σαμαράς διέγραφε τον κ. Κακλαμάνη τότε ασφαλώς η κυβέρνηση θα έχανε ίσως τη δεδηλωμένη και με μια τέτοια εκρηκτική κατάσταση η χώρα θα γινόταν παρανάλωμα πυρός όταν μάλιστα δύο ημέρες μετά, το γιουρογκρουπ στην Αθήνα θα αντιμετώπιζε την κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης.

Παρ΄όλα αυτά ο κ. Σαμαράς διέγραψε τον κ. Κακλαμάνη αμέσως ανεβαίνοντας και ο ίδιος στο έδρανο του προέδρου της Βουλής δίνοντας οδηγίες αμέσως για τη διαγραφή του, ξέροντας πιθανός πως ο κ. Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο της βουλής όταν μάλιστα απομένουν δύο σχεδόν μήνες μέχρι τις εκλογές με μοιρασμένο στη μέση το ΠΑΣΟΚ και τυπικά. Γιατί ουσιαστικά μοιρασμένο στα δύο είναι.

The post Όλα όσα έγιναν στα γραφεία του Βενιζέλου και του Παπανδρέου με τις φωνές να ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα