Οικονομική στήριξη 27 δισ. δολλαρίων στην Ουκρανία από τη Διεθνή Κοινότητα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία από τη Διεθνή Κοινότητα για τα επόμενα δύο χρόνια ανέρχεται στο ποσό των 27 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στο Κίεβο Νικολάι Γκεοργκίεφ ανακοίνωσε ότι η χρηματοδοτική ενίσχυση του Ταμείου

αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 14 δισ. και 18 δισ. δολλαρίων στο πλαίσιο Διακανονισμού Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το ύψος της πρώτης δόσης. Το ακριβές ποσό θα καθοριστεί όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες.

Μεταξύ των μέτρων που απαιτεί το ΔΝΤ ανέφερε ως παραδείγματα την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και την χαλάρωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, την αναγκαία αύξηση της βοήθειας προς τα πλέον ευάλωτα οικονομικά στρώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς για να τεθούν τα θεμέλια μίας βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα ακυρώσει τις προβλεπόμενες αυξήσεις. Στόχος του προγράμματος, αναφέρει το Ταμείο, είναι η αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας και η επαναφορά της χώρας στο δρόμο της υγιούς διακυβέρνησης και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με παράλληλα προστασία των ευάλωτων μελών της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε μεταρρυθμίσεις στους εξής τομείς: νομισματική και συναλλαγματική πολιτική, ο χρηματοοικονομικός τομέας, δημοσιονομικές πολιτικές, ο κλάδος της ενέργειας και διακυβέρνηση, διαφάνεια και επιχειρηματικό κλίμα.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Οικονομική στήριξη 27 δισ. δολλαρίων στην Ουκρανία από τη Διεθνή Κοινότητα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα