Οι ξένοι εκβιάζουν, ο «συντονιστής» μας εμπαίζει…

Του Γιάννη Ντάσκα

Το μεγάλο σκάνδαλο του Κτηματολογίου έθεσαν και πάλι Γερμανοί βουλευτές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και είχαν συναντήσεις με Έλληνες συναδέλφους τους στα πλαίσια εκδηλώσεων σε διάφορα Ιδρύματα πολιτικής δράσης, όπως το “Αντενάουερ”, Ζάίντελ, Δημοκρατίας κλπ
Η Γερμανική εξουσία βέβαια δεν “κόπτεται” για τη νομιμότητα στην Ελλάδα αλλά γνωρίζει οτι το Κτηματολόγιο είναι για την ελληνική εξουσία μέσο εκβίασής της.

Οπως μέσο εκβίασης είναι οι λίστες με τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Και θέτει το ζήτημα για να εκβιάσει τις υπογραφές της ελληνικής εξουσίας σε άλλα θέματα.Εάν τις πάρει θα ξεχάσει το Κτηματολόγιο.

Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι αν θέσουν θέμα Κτηματολογίου θα βρουν μπλεγμένους σχεδόν όλους τους Υπουργούς του παρελθόντος στο αρμόδιο Υπουργείο, θα βρουν επώνυμους, μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ και έτσι θα “ρυμουλκήσουν” τις λύσεις που επιθυμούν.
Το πρόβλημα για μας είναι διπλό. Εσωτερικό με τη δική μας διαφθορά και εξωτερικό με τους εκβιασμούς. Γιατί αν είχαμε “καθαρές λύσεις” στο εσωτερικό δεν θα μπορούσαν να μας εκβιάσουν από το εξωτερικό.
Το πρόβλημα αναδεικνύει και “συνέντευξη” του πρώην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου κ.Τέντε σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Ο κ.Τέντες έσπευσε να παραιτηθεί προκαλώντας αλγεινή εντύπωση πριν την κανονική συνταξιοδότησή του για να πάρει τη θέση του συντονιστή κατα της διαφθοράς. Και όταν ερωτάται σε ποια υπόθεση αισθάνθηκε οτι δεν αποδόθηκε δίκαιο ο αθεόφοβος δεν είπε για τη λεηλασία στο Χρηματιστήριο, για το Κτηματολόγιο,για τα εξοπλιστικά,για τις λίστες κλεφτών στο εξωτερικό, για κάποια από τα εκατοντάδες μεγάλα σκάνδαλα αλλά είπε ότι σε…όλες αποδίδεται δίκαιο εκτός από περιπτώσεις που άνθρωποι (σ.σ. Προφανώς επώνυμοι) απαλλάσσονται και η απαλλαγή τους περνά στα ψιλά γράμματα!

Ναι και στο Κτηματολόγιο “αθωώθηκαν” και στο Χρηματιστήριο “αθωώθηκαν” και στις καταπατήσεις “αθωώθηκαν” και σε μύριες άλλες περιπτώσεις… Αντί ο αθεόφοβος συντονιστής να πει “πανάθεμα τις αθωώσεις” μας εγκαλεί κι από πάνω γιατί δεν είπαμε “ωσανά”.Ετσι εξηγείται γιατί ως εισαγγελέας και αυτός και η προεδρίνα δεν έκαναν απολύτως τίποτα ουσιαστικό στον Άρειο Πάγο…
Έτσι βρίσκουν έδαφος και εκβιάζουν οι ξένοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα