Οι Βραζιλιάνοι ψηφίζουν… Ελλάδα

Πρώτη επιλογή ως προορισμός για τους Βραζιλιάνους είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνοβραζιλιάνικου Επιμελητηρίου ως του αρμόδιου θεσμικά επιχειρηματικού φορέα για τη συνεργασία των δυο χωρών.

Η Βραζιλία ως η 5η μεγαλύτερη Οικονομία του πλανήτη θεωρείται ως η πλέον ελκυστική ανερχόμενη οικονομία του κόσμου για πολλούς οικονομικο-κοινωνικούς λόγους.

Κατά την τελευταία δεκαετία το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης έχει επιφέρει κοινωνική κινητικότητα σε 45 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, οι οποίοι έχουν ενταχθεί

στην Οικονομία συνεισφέροντας στην παραγωγή και την κατανάλωση, δημιουργώντας τον ιστό της νέας μεσαίας τάξης. Το σχέδιο, βεβαίως, συνεχίζεται με επιτυχία, ανεξαρτήτως, των κοινωνικο-πολιτικών αλλαγών και προκλήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βραζιλία σήμερα, βάσει των αναφορών των αρχών διαχείρισης των αεροδρομίων έχει εσωτερική μετακίνηση περίπου 85 εκατομμυρίων ατόμων, εκ των οποίων 9,3 εκατομμύρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό και μόνον 25.000 φτάνουν στην Ελλάδα.

«Καθώς η Ελλάδα ήταν το θέμα μίας δημοφιλούς κοινωνικής σειράς παρουσιάζοντας τον γάμο μεταξύ Ελλήνων και Βραζιλιάνων, επιδεικνύοντας τους πολιτισμούς και τις κοινωνικές προκλήσεις στην ένωση των δύο χωρών, 200 εκατομμύρια Βραζιλιάνων έχουν την εικόνα των λευκών σπιτιών με τα μπλε παράθυρα στον ορίζοντα της βαθιάς θάλασσας. Ομοίως, βέβαια και για την Τουρκία με… σκηνικό Καππαδοκίας και Ιταλίας σε… σκηνικό Ρώμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα