Οι τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Καθώς ένα κομμάτι σοκολάτας λιώνει στο στόμα, νιώθουμε το στρες να απομακρύνεται και μας κατακλύζει ένα αίσθημα χαράς. Μήπως όμως πρόκειται για τρικ του μυαλού;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ορισμένες τροφές πράγματι μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση, καθώς διεγείρουν τις περιοχές του εγκεφάλου που διαχέουν το αίσθημα της ευχαρίστησης και της απόλαυσης.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Psychopharmacology, τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά ρόφημα σοκολάτας

πλούσιο σε πολυφαινόλες δηλώνουν πιο χαρούμενα και απολαμβάνουν περισσότερη χαλάρωση στην καθημερινότητά τους.

Το κακάο ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης. Σχεδόν όλα τα αντικαταθλιπτικά στοχεύουν στην αύξηση ή τη διατήρηση της σεροτονίνης, οπότε η δράση της είναι αποδεδειγμένα σημαντική. Η σοκολάτα και το κακάο είναι ένας φυσικός και απολαυστικός τρόπος να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Η σοκολάτα δεν είναι το μόνο διατροφικό μονοπάτι που οδηγεί στην απόλαυση και την καλύτερη διάθεση. Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, καθώς μας δίνουν ενέργεια για πολλή ώρα. Όσο περισσότερη ενέργεια έχουμε, τόσο καλύτερη είναι και η διάθεσή μας.

Επίσης, οι μπανάνες μας δίνουν μια γερή δόση ντοπαμίνης, μια ορμόνη που μας ενεργοποιεί και μας κάνει πιο δραστήριους. Τα μούρα έχουν παρόμοια επίδραση στον οργανισμό, καθώς περιέχουν ανθοκυανίνη. Αυτή η χρωστική έχει αντιοξειδωτική δράση αλλά παράλληλα μας τονώνει.

Τέλος, τα Ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ψάρι μας προστατεύουν από την κατάθλιψη. Αυτά τα λιπαρά έχουν ισχυρή επίδραση τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό, καθώς ρυθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του εγκεφάλου.

The post Οι τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα