Οι τελικές ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Στους πρώτους μήνες του 2014 θα ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών των ακινήτων των «κόκκινων δανείων» που εντάχθηκαν στο καθεστώς προστασίας το 2008.

Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πρόκειται να καταργηθεί η ρύθμιση που αφορά την προστασία από πλειστηριασμούς όλων των ακινήτων (και όχι μόνο της κύριας κατοικίας) ενός «κόκκινου» δανειολήπτη μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», εκτός των προαναφερομένων ρυθμίσεων βασικός «κορμός» της νομοθετικής παρέμβασης που σχεδιάζει η κυβέρνηση

είναι η μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που θα προστατεύεται από το υπό διαμόρφωση νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν ότι «η κύρια κατοικία προστατεύεται από τον νόμο Κατσέλη και από τις τροποποιήσεις που έχει δεχθεί προ μηνών από τον υπουργό κ. Χατζηδάκη». Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών, όπως είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η αναστολή των πλειστηριασμών αφορά το σύνολο των οφειλετών, δηλαδή μισθωτούς, ανέργους, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα