Οι ταινίες της εβδομάδας

Έξι είναι οι νέες επιλογές αυτού του κινηματογραφικού επταημέρου. Στα πλάνα τους, ο σκοτεινός ιππότης επιστρέφει, μια παντρεμένη γυναίκα συναντά αναπάντεχα τον έρωτα, ένα λούτρινο αρκουδάκι ζωντανεύει στα χέρια του – αιώνια έφηβου- ιδιοκτήτη του και το όνομα ενός μωρού πυροδοτεί χιουμοριστικές καταστάσεις. Σε σκηνές από το μακρινό 1932, η Μάρλεν Ντίτριχ ζει τον έρωτά της στη σκιά του εμφύλιου πολέμου στην Κίνα, ενώ σε κάποιες άλλες παρακολουθούμε τον Θεό να πλάθει… από το 1956 την απόλυτη γυναίκα, τη μοναδική Μπριζίτ Μπαρντό.

«Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή»

βραβευμένος με Όσκαρ

(«The Fighter») Κρίστιαν Μπέιλ επιστρέφει στον διπλό ρόλο του Μπρους Γουέιν / Μπάτμαν, στο τελευταίο κεφάλαιο της επικής τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, η οποία ολοκληρώνει τον κύκλο της. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος στην ταινία για τις πολεμικές σκηνές, Μπάστερ Ριβς: «Οι σωματικές ικανότητες του Κρίστιαν Μπέιλ είναι αξιοσημείωτες. Αρκούσε να επαναλάβω τις κινήσεις μόνο δύο φορές, για να γυριστεί η σκηνή».

Οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνισή του μέσα στη νύχτα, αφήνοντας πίσω του τη φήμη του φυγά, ο Μπάτμαν – σαν σωστός υπερήρωας- βγαίνει από την αυτοεξορία του, όταν ένας αδίστακτος τρομοκράτης απειλεί την Γκόθαμ Σίτι. Το εντυπωσιακό καστ απαρτίζουν οι βραβευμένοι με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν και οι Γκάρι Όλντμαν, Αν Χάθαγουεϊ, Τομ Χάρντι, και Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ.

«Το Δικό μας Βαλς»

Το ερωτικό δράμα της – υποψήφιας για Όσκαρ («Away from Her»)- Σάρα Πόλεϊ επεξεργάζεται τα ανεξερεύνητα ερωτήματα για τον αντίκτυπο των μακροχρόνιων σχέσεων στον έρωτα και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, μέσα από τη μοιραία έλξη που προκύπτει αναπάντεχα στη ζωή μιας γυναίκας, η οποία ζει έναν ευτυχισμένο γάμο. Η – υποψήφια για Όσκαρ- Μισέλ Ουίλιαμς πλαισιώνεται από τους Σεθ Ρόγκεν, Σάρα Σίλβερμαν και Λιουκ Κίρμπι. Η δημιουργός της ταινίας υποστηρίζει: «Η ζωή περικλείει φανταστικές στιγμές του απόλυτου, στιγμές, κατά τις οποίες πιστεύεις απόλυτα σε κάτι και αυτές τις στιγμές πρέπει να τις απολαμβάνουμε. Πιστεύω, ότι κάθε απόφαση στη ζωή μας είναι διφορούμενη και σπανίως μια απόφαση είναι ξεκάθαρα σωστή ή λάθος. Ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξει η απόφαση που θα πάρεις, γι’ αυτό και δεν ξέρεις τί είναι το σωστό. Για μένα, η μόνη αλήθεια είναι η αμφισημία».

«Ted»

Το κινηματογραφικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του δημιουργού της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Family Guy», Σεθ Μακφάρλεν, είναι μία ανατρεπτική κωμωδία, με πρωταγωνιστές τους Μίλα Κούνις, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζιοβάνι Ρίμπιζι, Πάτρικ Γουορμπάρτον, Σεθ Μακφάρλεν και πολλούς συντελεστές της δημοφιλούς σειράς. Την παράσταση, όμως, κλέβει το άτακτο και αθυρόστομο λούτρινο αρκουδάκι, που, εκπληρώνοντας την επιθυμία του – αιώνια έφηβου- ιδιοκτήτη του, ζωντανεύει και του κάνει τη ζωή δύσκολη με τις ζαβολιές του.

«Για όλα φταίει τ’ όνομά σου!»

Οι Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ και Ματιέ Ντελαπόρτε μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το έργο τους, που αποτελεί τη μεγαλύτ

Keywords
Τυχαία Θέματα