Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ανέλαβαν την ευθύνη για τον φάκελο στο σπίτι δικαστικού

Επιβεβαιώθηκαν, τελικά, οι εκτιμήσεις των αρχών, ότι πίσω από τον παγιδευμένο φάκελο στον Χολαργό, βρίσκονταν οι “Πυρήνες”.

Οι “Πυρήνες” συνέταξαν τρισέλιδη προκήρυξη, κατά την οποία καταφέρονται κατά του εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος έχει επωμιστεί το βάρος υποθέσεων σχετικές με τρομοκρατικές οργανώσεις και επιθέσεις.

Εξηγούν μάλιστα ότι επέλεξαν το σπίτι του γιατί, όπως λένε, «εκεί αισθάνεται ασφαλής».

Και καταλήγουν στο κείμενο με επικριτικό τόνο για τα μέλη του αναρχικού χώρου: «Σήμερα η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς αναγεννιέται από τις στάχτες της, προωθώντας το

Σχέδιο Φοίνικας. Νέοι πυρήνες της Συνομωσίας είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στο νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης. Και όσοι ρεφορμιστές αναρχικοί μας συκοφαντούν λέγοντας ότι η νοοτροπία και η μέθοδός μας μοιάζει περισσότερο στην μαφία, είναι γιατί αυτοί μοιάζουν όλο και περισσότερο στους αριστερούς χίπηδες. . .»

Ακόμα, κατηγορούν το υπάρχον δικαστικό και πολιτικό σύστημα, καθώς, όπως αναφέρουν, πολλοί από τους υπόπτους – κατηγορούμενους για την υπόθεση των “Πυρήνων” έχουν παρακρατηθεί στο τριπλάσιο, ακόμα και τετραπλάσιο της προσωρινής κράτησης, που προλέπεται από τον νόμο.

Το ιστορικό
Αποστολέας του φακέλου που περιείχε ένα ντοσιέ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο μηχανισμός ανάφλεξης, με πυρίτιδα από κυνηγετικό φυσίγγιο καθώς και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ, εμφανιζόταν η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Ο φάκελος φαίνεται πως ταχυδρομήθηκε από τα ΕΛΤΑ με την η αστυνομία να εκτιμά ότι αυτό συνέβη μέσω γραμματοκιβωτίου πριν από το Δεκαπενταύγουστο.

Τον φάκελο παρέδωσε στο δικαστικό μία γειτόνισσά του που κρατούσε την αλληλογραφία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ίδιος έλειπε. Μόλις ο δικαστικός παρέλαβε τον φάκελο, τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε στον αέρα. Όταν ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος ήταν πανομοιότυπος με εκείνον που είχε εξουδετερωθεί με ελεγχόμενη έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών στα μέσα Ιουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη των “Πυρήνων” εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα